Vandaag is vrijdag 26 april  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 25 t/m maandag 27 juni 2016    Evangelie van 2016-06-25
 titelBedevaart Kevelaer - Bisdom Haarlem-Amsterdam
beschrijving

Van zaterdag 25 t/m maandag 27 juni is er een bedevaart vanuit ons hele bisdom naar Onze Lieve Vrouw van Kevelaer, de Troosteres van de Bedroefden. De Broederschap Haarlem e.o. en de Broederschap Amsterdam & West-Friesland organiseren in dit Heilig Jaar van de Barmhartigheid voor het eerst een gezamenlijke bedevaart. De bedevaart wordt begeleid door meerdere priesters.

Op 25 juni a.s. wordt vertrokken vanuit o.a. Alkmaar, Amsterdam, Amstelveen, Beverwijk, Haarlem, Heemstede, Heiloo, Langedijk, Volendam. Het programma in Kevelaer omvat een openingslof en intochtprocessie, waarna de bedevaartskaars aan Maria wordt aangeboden.

Op de zondag is er een speciale viering in het teken van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid, wordt de kruisweg overwogen en is er een Maria-uurtje. ‘s Avonds is er een mooie pontificale mis met hulpbisschop Jan Hendriks, die wordt opgeluisterd door het koor en orkest van de basiliek van Kevelaer. Deze dag wordt afgesloten met een sfeervolle lichtprocessie over het plein rond de Genadekapel.

Na de Eucharistieviering op de derde en laatste dag (maandag) wordt afscheid genomen van Kevelaer. Aan het eind van de middag bent u weer thuis.

info

Haarlemse Broederschap Kevelaer
Pastoor Eric van Teijlingen
(06) 13 52 38 96
kevelaerbedevaart@outlook.com

Broederschap Amsterdam & West-Friesland
Mw. Yvonne van Stiphout-Boos
(06) 222 48 723
yvansb2@hotmail.com

locatie
plaatsKevelaer (Duitsland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl