Vandaag is zondag 22 juli
Maria Magdalena
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervrijdag 10 februari t/m zondag 20 augustus 2017    Evangelie van 2017-02-10
 titelTentoonstelling over Maria
beschrijving

Van 10 februari t/m 20 augustus 2017 biedt het Catharijneconvent te Utrecht een tentoonstelling over Maria.

Iedereen weet hoe Maria eruitziet en zal haar beeltenis kunnen herkennen. Ook is bekend dat ze de moeder van Jezus is. Maar over haar leven weten we niet veel. Waarom is ze al eeuwenlang zo populair? Hoe doet ze dat? En wat zegt dat over ons?

Maria is de eerste tentoonstelling in Nederland die haar opmerkelijke levensverhaal vertelt, van Joods meisje tot hemelse koningin. U leert Maria niet alleen kennen, maar ontdekt ook welke gevoelens en emoties zij weet op te roepen, tot op de dag van vandaag. De tentoonstelling biedt een totaalervaring die kunst, cultuur, religie en spiritualiteit met elkaar verbindt.

U ontmoet Maria op oude en nieuwe kunst, variërend van universele beelden van oermoeders uit de voorchristelijke tradities, iconen, bijzondere manuscripten, sculpturen, schilderijen tot video-installaties. Dwaal mee door het leven van Maria, en ervaar haar vreugde, verdriet, troost en bescherming.

Waarom is Maria misschien wel de machtigste vrouw op de wereld? In ieder geval de meest afgebeelde vrouw en moeder, daar kan geen popster tegenop. Je zou haar een cultureel fenomeen kunnen noemen. U ontmoet Maria ook in relatie tot andere hedendaagse religies. Maria komt zelfs meer voor in de Koran dan in de Bijbel.

Het gevoel, de warme associaties en emoties die Maria oproept komen in de tentoonstelling naar voren in de persoonlijke verhalen of ervaringen van diverse bekende en onbekende Nederlanders. Deze verhalen komen samen in een bijzondere multimediatour.

Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag 10.00 tot 17.00 uur
Zaterdag, zon- en feestdagen 11.00 tot 17.00 uur

info

www.catharijneconvent.nl/bezoek-ons/tentoonstellingen/maria

locatieMuseum Catharijneconvent, Lange Nieuwstraat 38
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl