Vandaag is woensdag 23 mei  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervrijdag 21 t/m zondag 23 april 2017    Evangelie van 2017-04-21
 titelDe Nieuwe Bavo Bloeit
beschrijving

De Kathedraal van Bisdom Haarlem-Amsterdam maakt zich op voor de 3e editie van ‘De Nieuwe Bavo Bloeit’. Onder leiding van Ingeborg Kemperman - meesterbinder en docente Bloemsierkunst voor het WellantCollege Rijnsburg - verandert de kathedraal in een bloemenzee met als hoogtepunt een bloemencreatie tot in de koepel. Het evenement vindt plaats van 21 tot en met 23 april 2017 en draagt als motto ‘Getooid als een Bruid’. Speciaal voor alle parochianen wordt een dagtocht georganiseerd naar de opening van dit event op vrijdag 21 april 2017.

Mgr. Jan Hendriks opent op vrijdag 21 april 2017 om 13.00 uur voor het hele bisdom, katholieken in parochieverband, leden van KBO’s, diverse koren en de vele vrijwilligers, het evenement met een pontificale H. Mis.

Na de viering stelt de Haarlemse hulpbisschop het zeer op prijs alle aanwezigen te begroeten. De dag zal in het teken staan van onze eenheid en wordt afgesloten met samenzang. Het belooft een kleurrijke dag te worden waar iedereen zich een warm welkom weet.

De gasten zullen worden verrast met een overweldigende waterval aan bloemstukken. Naast de bloemenpracht zijn er speciale concerten, bruidsmode van Hillenius Couture en is er gelegenheid om het KathedraalMuseum, en andere hoogtepunten van de Nieuwe Bavo te bekijken. Daarbij mogen de nieuwe kunstenwerken van Jan Dibbets, Gijs Frieling en ‘kunstenaar van jaar 2017’ Marc Mulders niet onvermeld blijven. Er is tevens genoeg vrije tijd om op eigen gelegenheid de Haarlemse binnenstad te verkennen en te genieten van de sympathieke provinciehoofdstad. Kortom, een ideale gelegenheid om de Haarlemse kathedraal te bezoeken!

info

Bibiana Massaro
(06) 42 15 32 48
nieuwebavo@gmail.com
www.denieuwebavobloeit.nl

locatieKathedrale Basiliek van Sint Bavo, Leidsevaart 146
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl