Vandaag is zondag 22 april  

categorie categorie processie
processie
wanneerzondag 25 juni 2017    Evangelie van 2017-06-25
begintijd11:00 uur
eindtijd15:00 uur
 titelSint-Jansprocessie Laren
beschrijving

Op 25 juni 2017 wordt in Laren weer de Sint-Jansprocessie gelopen.

Programma 2017

09.00 uur - Plechtige, Latijnse hoogmis in de Basiliek. Celebrant is vicaris drs. G.H.B. Bruggink. Het koor staat o.l.v. Bas Groenewoud.

11.00 uur - SINT JANSPROCESSIE.
De processie vertrekt vanuit de basiliek en gaat via de Brink, Sint Janstraat en de Hilversumseweg naar het Sint Janskerkhof.

12.15 uur - Eucharistieviering op het kerkhof.
Hoofdcelebrant is Mgr. Dr. J.M. Punt, bisschop van Haarlem-Amsterdam.

13.15 uur - Vertrek van de sacramentsprocessie vanaf het kerkhof, deze gaat via de Langsakker, Vredelaan, Zevenenderdrift, Zevenend en de Brink naar de basiliek.

14.30 uur - Afsluiting van de processie met sluitingslof in de basiliek met het Te Deum, Tantum Ergo en na de Zegen het bekende Larense Sint Janslied.

16.15 uur - De Basiliek blijft open tot 16.15 uur.

Thema 2017
Dit jaar is het thema van onze processie “Grenzeloze Vrede”. Tijdens het openingslof op zaterdag 24 juni zal Pastoor Vriend u graag tekst en uitleg geven over het gekozen thema. De afbeelding op de kaft van het processieboekje verwijst naar het thema.

info

www.sintjansprocessie.nl

locatie
plaatsLaren (Noord-Holland)
postcode12
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl