Vandaag is maandag 18 februari  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Kinderen bidden voor Kinderen
(KBVK)

Kinderen bidden voor Kinderen

Website E-mail

Programma’s en materialen om kinderen te leren bidden voor kinderen die ziek zijn of die om andere reden gebed extra nodig hebben. Vaak in combinatie met kinderactiviteiten met kaarten maken voor deze kinderen.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 14 februari t/m zaterdag 31 maart 2018    Evangelie van 2018-02-14
(Aswoensdag / Valentijnsdag)
 titelVastenproject Kinderen geven aan Kinderen
beschrijving

Vastenproject voor kinderen: Kinderen geven aan Kinderen 

Kinderen geven aan Kinderen is bij uitstek een geschikte activiteit voor kinderen die bezig zijn met de voorbereiding op hun Eerste Heilige Communie. Dit Vastenproject van Stichting Kinderen bidden voor Kinderen zet kinderen ertoe aan om wat meer oog te hebben voor de naasten naar het voorbeeld van Jezus. Het koppelt gebed aan kinderdiaconie voor kinderen die het niet zo breed hebben.

In Rotterdam vond deze activiteit in 2013 voor de eerste keer plaats.  De parochie Sint-Lambertuskerk vroeg kinderen dozen te vullen met leuke en nuttige spulletjes, die door stichting Sonshine (en in latere jaren stichting Kingswork),  werden bezorgd bij minderbedeelde kinderen in dezelfde stad. Zodra een kind zijn of haar doos kwam inleveren bij de parochie, mocht het een kruisje van het grote kruis van Jezus afhalen en onder de Kruisweg ophangen. Zo werd beeldend gemaakt dat iets over hebben voor een ander het zware kruis van Jezus een stukje lichter maakt.

In Hengelo is een dergelijke activiteit gedaan door communicanten van het parochieverband De Goede Herder in samenwerking met de plaatselijke Voedselbank. In 2017 was er samenwerking met Stichting De Kleine Kracht en hebben kinderen schoenendozen gevuld met knutselspullen voor geestelijk gehandicapte kinderen in Moldavië.

In Moerzeke (B) hebben schoolkinderen dozen gevuld die door de plaatselijke organisatie de Tondeldoos werden gebracht naar kinderen van gezinnen die hulpbehoevend zijn.

Meer informatie over deze activiteiten kunt u lezen op de pagina Activiteiten:
www.kinderenbiddenvoorkinderen/?p=activiteiten

In uw omgeving ook een dergelijke activiteit organiseren?
Neem dan voor meer informatie contact op met info@kinderenbiddenvoorkinderen.nl

info

info@kinderenbiddenvoorkinderen.nl
www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl

organisatieKinderen bidden voor Kinderen
locatieNederland en België
plaatsNederland en België
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl