Vandaag is vrijdag 26 april  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Bisdom Breda
(B Breda)

Bisdom Breda

Website E-mail

Postbus 90189
4800 RN Breda

Veemarktstraat 48
4811 ZH Breda

tel (076) 522 34 44

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 24 september 2018    Evangelie van 2018-09-24
begintijd19:30 uur
eindtijd21:45 uur
 titelWerelddag van de Armen
beschrijving

De bijeenkomst in het bisschopshuis van Bisdom Breda voor pastorale beroepskrachten op maandag 24 september heeft als thema de Werelddag van de Armen en de nieuwe evangelisatie. Bij gelegenheid van het Jaar van Barmhartigheid heeft paus Franciscus de Werelddag van de Armen ingesteld op de voorlaatste zondag van het kerkelijk jaar. De Werelddag van de Armen vindt dit jaar plaats op 18 november. Op die dag zal bisschop Liesen ook de Antoniusprijs voor diaconie uitreiken.

De omgang met de armen en de nieuwe evangelisatie zijn twee thema’s die de paus zeer ter harte gaan en die hij in zijn boodschap over de komende Werelddag van de Armen met elkaar verbindt. Hij schrijft: “Ik nodig mijn confrater-bisschoppen, priesters en in het bijzonder diakens, die de handoplegging hebben ontvangen voor de dienst aan de armen (vgl. Hand. 6, 1-7), evenals de religieuzen en alle lekengelovigen, mannen en vrouwen, die in parochies, verenigingen en kerkelijke bewegingen het antwoord van de Kerk op de noodkreet van de armen tastbaar maken, om deze Werelddag te ervaren als een bevoorrecht moment van nieuwe evangelisatie. De armen evangeliseren ons en helpen ons iedere dag de schoonheid van het Evangelie te ontdekken. Laten we deze genadevolle gelegenheid niet verkwanselen.”

Dr. M. van Koningsveld is diaken van het Aartsbisdom Utrecht en docent aan de Priester- en Diakenopleiding Bovendonk. Hij licht op deze avond de achtergronden van de Werelddag van de Armen en de band met de nieuwe evangelisatie toe. Een tweede spreker zal vertellen over concrete ervaringen in de omgang met mensen die in materiële en geestelijke zin armoede ervaren. Daarnaast is er ruimte voor uitwisseling en gesprek.

Pastorale beroepskrachten van het Bisdom Breda kunnen zich aanmelden voor deze inhoudelijke ontmoetingsavond via e-mail.

info

secretariaat@bisdombreda.nl
www.bisdombreda.nl

organisatieBisdom Breda
locatieBisdomkantoor, Veemarktstraat 48
plaatsBreda (Noord-Brabant)
postcode48
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl