Vandaag is donderdag 17 januari
Dag van het Jodendom
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerdonderdag 11 t/m zaterdag 13 april    Evangelie van 2019-04-11
 titelPelgrimstocht Vastenactie 2019
beschrijving

Het is inmiddels een traditie, de jaarlijkse Vastenactie-Pelgrimstocht. Voor de negende keer staat de pelgrimage op het programma. En zoals altijd is de wandeltocht bedoeld om enerzijds geld bij elkaar te brengen voor de projecten van Vastenactie en anderzijds om met elkaar na te denken over onze levenswijze hier en de invloed die dat heeft op onze medemensen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Het gaat in de Vastenactiecampagne van 2019 over water. Water is de belangrijkste bron van leven. ‘Wandelen over water’ is in 2019 het motto van de Pelgrimstocht. Wandelen doen we in het waterrijke gebied van Gein en Vecht, onder de rook van Amsterdam. Vanuit en in de omgeving van Weesp.

Weesp is water, om het zo te zeggen. De naam Weesp is afgeleid van het oude Wesepa, dat te verklaren is als samenstelling van de oude Indo-Europese woorden ‘wis’ (= wegstromen) en ‘apa’ (= water). Weesp, Wesepa, stromend water. De naam van de parochie van Weesp, Muiden en Muiderberg sluit daar goed bij aan: Parochie van het Levend Water.

Vanuit Weesp maken we drie rondwandelingen (circa 20 km per wandeling) richting Muiden, Muiderberg en Naarden, richting Abcoude en Driemond, richting Nederhorst ten Berg en Ankeveen. Onderweg houden we een aantal malen een bezinningsmoment, in een kerk of zo maar, ergens op een uitnodigende plek in het landschap. En donderdag- en vrijdagavond hebben we nog een boeiende afsluiting van de dag.

info

www.vastenactie.nl

locatie
plaatsWeesp (Noord-Holland)
postcode13
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl