Vandaag is zaterdag 27 april
Koningsdag
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 1 t/m dinsdag 2 april    Evangelie van 2024-04-01
(2e Paasdag)
begintijd10:00 uur
 titelTour Reliek van H. Bernadette Soubirous
beschrijving

In het voorjaar van 2024 gaan de relieken van H. Bernadette Soubirous op tour door Nederland. Op Tweede Paasdag, maandag 1 april en dinsdag 2 april is de reliekschrijn in Maastricht.

Programma

  • Maandag, 1 april, om 10.00 uur feestelijke Hoogmis in de Basiliek van Onze Lieve Vrouw en aansluitend trekt de jaarlijkse Sacramentsprocessie door het Stokstraatkwartier, met de reliekschrijn van St. Bernadette.
  • Maandag, 1 april, om 19.00 uur lichtprocessie vanaf het kerkplein van St. Pieter Beneden met de reliekschrijn van St. Bernadette naar de Lourdesgrot op de St. Pieterberg. Daar is een korte Lourdesviering.
  • Dinsdag, 2 april, om 14.30 uur Lourdesviering rond de reliekschrijn van St. Bernadette in de Basiliek van Onze Lieve Vrouw, waarbij vooral ook de zieken worden uitgenodigd.
  • Dinsdag, 2 april, om 16.30 uur aankomst van de reliekschrijn van St. Bernadette in de kerk van Onze Lieve Vrouw van Lourdes (Groene Loper) en feestelijke viering rond de reliekschrijn.

Het bezoek van de reliekschrijn van Bernadette belooft een bijzondere gebeurtenis te worden, vooral nu wij het 150-jarig jubileum van onze Lourdesgrot vieren.

U bent van harte uitgenodigd!

info

www.bisdom-roermond.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieBasiliek van Onze Lieve Vrouwe, Onze Lieve Vrouweplein 7
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl