Vandaag is zaterdag 27 april
Koningsdag
 

categorie categorie gebed
gebed
wanneervrijdag 29 maart    Evangelie van 2024-03-29
(Goede Vrijdag)
begintijd15:00 uur
 titelKruisweg in de open lucht bij Peerke Donders
beschrijving

In het Peerke Donders Park in Tilburg Noord kan op Goede Vrijdag, vrijdag 29 maart, vanaf 15.00 uur worden deelgenomen aan de Kruisweg. In dit bijna tweeduizend jaar oude christelijke ritueel wordt voorgegaan door Abt Denis Hendrickx O. Praem. en Alexander Hermandez.  Denis Hendrickx is abt van de Norbertijner abdij van Berne. Alexander Hermandez is voorganger namens de Antilliaanse gemeenschap in Tilburg.

Net als vorig jaar, toen de bijeenkomst tweehonderd deelnemers trok, is de Kruisweg tweetalig: Papiaments en Nederlands. Tijdens de Kruisweg op 29 maart wordt een relatie gelegd met de huidige tijd. In dat verband is het interessant dat na afloop van de Kruisweg de expositie over het religieus erfgoed van Tilburg; ”Tilburg, het Rome van Nederland? ” voor het laatst gratis in het Peerke Donders Paviljoen tot 17.00 uur kan worden bezocht.

Goede Vrijdag is de vrijdag voor Pasen. Herdacht wordt dat Jezus aan het kruis stierf. Onder leiding van Alexander Hermandez en Denis Hendrickx wordt stilgestaan bij de laatste uren van Jezus. Dat gebeurt aan de hand van de veertien staties die zijn lijdensverhaal uitbeelden.

Deze staties zijn monumentale, levensgrote en zeer realistische beelden in het Peerke Donders Park. Ze dateren uit de jaren ’30 van de vorige eeuw en ze zijn destijds betaald door de Tilburgse parochies en kloosterorden. De Kruisweg wordt overal ter wereld op hetzelfde tijdstip gebeden. De viering in de openlucht bij Peerke Donders is een jaarlijkse traditie die steeds veel deelnemers trekt.

Tijdens het lange paasweekeind is het Peerke Donders Paviljoen gesloten. Ook daarna zal het museum gesloten zijn voor publiek om de expositiewissel mogelijk te maken. Vanaf woensdag 17 april is de nieuwe tentoonstelling; ‘Tilburg Wereldstad’ te bezoeken tijdens de normale openingstijden.

info

www.peerkedonders.nl

locatiePeerke Donderspark, Pater Dondersstraat 18
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl