kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Kinderen bidden voor oorlogsKinderen - Bid je ook mee in oktober?De Nederlandse Marijke (8) bidt de hele maand oktober voor Achmed uit Syrië en voor andere oorlogs­kinderen. En ze is zeker niet de enige! Uit het hele land, van Maastricht tot Leeuwarden, komen aanmel­dingen van parochies en gezinnen die in de rozen­krans­maand met kinderen een Tientje van de Rozen­krans bidden voor kinderen die net als Achmed dagelijks de ellende van oorlog ervaren. Inmiddels is de teller de 2.500 gepasseerd. Kijk hier waar overal gebeden wordt!

Bidt u ook met kinderen mee voor kinderen zoals Achmed? Deze tienjarige maakte bombardementen mee op zijn woonplaats Homs en leeft nu als vluchteling in een tent in Libanon. Zijn verhaal hoort u hier. Parochies en gezinnen zijn uitgenodigd om tijdens de Rozenkransmaand met kinderen een Tientje van de Rozenkrans te bidden: 1 x het Onze Vader en 10 x het Weesgegroet.

Een speciale dag is zondag 18 oktober. Dan sluiten we aan bij het wereldwijde initiatief: een miljoen kinderen bidden de Rozenkrans. Samen met ongeveer een miljoen kinderen in tal van landen bidden op die zondag hopelijk ook veel Nederlandse en Belgische kinderen het Rozenkransgebed (of een van de vijf Tientjes) voor vrede in de wereld. Precies zoals Maria eens aan drie kinderen in Fatima vroeg.
U kunt het verhaal voor kinderen uitprinten.

Kerk in Nood en Stichting Kinderen bidden voor Kinderen steunen dit mooie initiatief. Graag vragen wij u om met kinderen mee te bidden voor oorlogskinderen als Achmed. Wereldwijd zijn 20 miljoen kinderen op de vlucht voor oorlog. Nog veel meer kinderen leven te midden van het oorlogsgeweld dag en nacht in angst. Hoe nodig is het om hun roep om hulp te ondersteunen met gebed!

Marijke bidt daarom de Rozenkrans, want dat is bij uitstek een gebed voor vrede. Als heel veel kinderen samen met Maria bidden, zal God de harten veranderen en zal er vrede komen. Dat heeft Maria beloofd.

 

Gratis aanvragen

Voor kinderen is er een armbandje om het Tientje te bidden. Het bandje kan strakker of losser getrokken worden. Gratis te bestellen zolang de voorraad strekt.
Voor deelname op zondag 18 oktober kunt u een glow-in-the-dark Rozenkransje aanvragen.

Hoe met kinderen de Rozenkrans bidden?

We bieden u diverse materialen aan om dit gebed op een kindvriendelijke manier te bidden:

Suggesties voor kinderwoorddienst en catechese

Een aantal elementen om de gebedsactiviteit Kinderen bidden voor oorlogsKinderen in uw parochie vorm te geven, die u naar wens nog kunt aanpassen: Hoe bid je de Rozenkrans of een Tientje ervan met kinderen, verhalen, liedjes, knutselwerkjes en meer...

Speciaal voor zondag 18 oktober: Klik hier voor meer leuke ideeën...

Uitdaging

De Rozenkrans inspireert tot allerlei kindvriendelijke uitwerkingen. Hebt u een aansprekende uitvoering van het Rozenkransgebed met kinderen of van een grote Rozenkrans? Stuur ons uw uitwerking met foto’s en/of video. De leukste zetten we op deze site.

Eindstand

Het aantal kinderen dat voor oorlogskinderen bidt in oktober is nu 3.839, waarvan 2.122 kinderen (ook) op 18 oktober bidden.

Handen uit de mouwen én in gebed gevouwen

Kerk in Nood ondersteunt wereldwijd Christenen die in pastorale nood zijn of onderdrukt worden. Meer weten? www.kerkinnood.nl
Stichting Kinderen bidden voor Kinderen ontwikkelt eigentijdse activiteiten en materialen om met kinderen te bidden. In samenwerking is Kinderen bidden voor oorlogsKinderen opgezet opdat in oktober ook veel Nederlandse kinderen verenigd zullen zijn met het wereldwijd kindergebed voor vrede.

Voor de strijd tegen geweld heeft Maria ons het ‘wapen’ van de Rozenkrans aangereikt. Het idee voor massaal kindergebed komt eigenlijk van de heilige pater Pio (1887-1968): “Stel je eens voor hoezeer de wereld zou veranderen als 1 miljoen kinderen tegelijkertijd de Rozenkrans zouden bidden voor vrede!”

Op de Google Maps kaart kunt u volgen wanneer en waar kinderen meedoen. Gaat u ook met kinderen meebidden? Meedoen kan voor jonge kinderen al met één Weesgegroet.

Hulp gevraagd

Spreekt onze doelstelling om met kinderen te bidden voor kinderen die het moeilijk hebben u aan en zou u iets voor de stichting willen betekenen? Uw hulp is zeer gewenst! Neem voor meer informatie contact op met Marjolein Heijs: info@kinderenbiddenvoorkinderen.nl.

Steun gevraagd

Voor de bekostiging van activiteiten en materialen voor kinderen zijn wij afhankelijk van giften en sponsoring. Wij hopen dat u een kleine bijdrage over wilt maken om Kinderen bidden voor Kinderen in staat te stellen nog meer kinderen te bereiken. Onze stichting is een ANBI. IBAN Rekeningnummer: NL05 ABNA 0622 5263 91 ten name van Kinderen bv Kinderen.

Vragen?

Mail naar oorlogskinderen@kinderenbiddenvoorkinderen.nlWebpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman