Vandaag is zondag 5 mei
Bevrijdingsdag
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 27 augustus 2022    Evangelie van 2022-08-27
begintijd19:00 uur
eindtijd21:45 uur
 titelDantes Inferno
beschrijving

De Kloostertuin nodigt je zaterdagavond 27 augustus 2022 uit voor een verdiepend programma over Dante’s Inferno als inspiratiebron in de huidige tijd, met aansluitend een intiem jazzconcert door de band Ambrosia met muziek gecomponeerd aan de hand van dit beroemde literaire werk.Inferno is het eerste deel van de La Divina Commedia (De goddelijke komedie), het meesterwerk van de Italiaanse dichter Dante Alighieri (1265-1321). Dante beschrijft in dichtvorm zijn spirituele reis vanuit diepe ellende, door het Inferno (Hel) en Purgatorio (vagevuur), naar het Paradiso, de hemel.

De avond bestaat uit twee delen. Het eerste deel bestaat uit een korte lezing over het werk van Dante vervolgt door een gesprek, waarin Sandra Overdijk en Ruud Voesten samen met een theoloog en het publiek onderzoeken wat het werk van Dante voor hen en voor de huidige tijd betekent.

Na de pauze gaan we luisteren naar een intiem jazzconcert van Ruuds band Ambrosia, welke een volledig op Inferno gebaseerd repertoire speelt.

  • Zaterdag 27 augustus 2022
  • Dominicuskerk Het Steiger, 1e Nieuwstraathof 2, Rotterdam

Programma
18.30 uur - inloop met koffie en thee
19.00 uur - start lezing en gesprek
20.00 uur - pauze
20.30 uur - start intiem jazzconcert (zonder pauze)
21.45 uur - einde

Tickets
Lezing en gesprek : € 10
Concert : € 12,50
Combi ticket : € 20

Reserveren kan via een mail naar info@kloostertuinrotterdam.nl

Ruud Voesten is een drummer en componist. In 2015 behaalde hij zijn Master of Music Jazz aan Codarts Rotterdam. Hij liet zich tijdens de lockdown inspireren door Dante’s Inferno en schreef hierop aan de hand van zijn eigen associaties een nieuw repertoire voor zijn jazzband Ambrosia.Sandra Overdijk studeerde Italiaanse taal- en letterkunde aan de Universiteit Leiden. Het leven en werk van Dante hebben haar speciale aandacht.

info

Karin Bornhijm OP (contactpersoon)
info@kloostertuinrotterdam.nl
www.kloostertuinrotterdam.nl

locatieCitykerk Het Steiger, Sint Dominicus, 1e Nieuwstraathof 2
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl