Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 13 september 2022    Evangelie van 2022-09-13
begintijd19:30 uur
eindtijd21:00 uur
 titelLezing Christa Anbeek - Gemeenschap van hart
beschrijving

Hoogleraar en theoloog Christa Anbeek houdt op dinsdag 13 september van 19.30 tot 21.00 uur de derde Inspiratieavond in de Sint Nicolaasbasiliek in Amsterdam. Ze start vanuit het bekende verhaal van Nicolaas en de kinderen in het pekelvat; vermoord door een herbergier en door Nicolaas weer tot leven gewekt. Een verhaal dat vaak in Amsterdam wordt afgebeeld.

Anbeek zal iets vertellen over ‘contrastervaringen’, ervaringen waarin de kwetsbaarheid van het leven zichtbaar wordt, bijvoorbeeld verlieservaringen, waardoor je op jezelf wordt teruggeworpen. Contrastervaringen brengen je in een ‘onbekend gebied’, waar je de weg niet weet. Dit tussengebied is vol lijden en risico’s, maar biedt ook bijzondere kansen. Hoe kom je van gevaar en chaos naar creativiteit en transformatie? Welke rol spelen gemeenschappen hierbij? Ze put hierbij uit haar ervaringen als geestelijk verzorger, maar ook uit ervaringen uit haar eigen leven.

Christa zal de deelnemers uitnodigen deel te nemen aan het dialoogspel Tussen Zon en Maan dat ze speciaal voor uit uitdiepen van contrastervaringen heeft ontwikkeld.

Plaats: Pastorie Nicolaasbasiliek, Prins Hendrikkade 73, Amsterdam

Aanmelden via: nicolaasjaar@nicolaas-parochie.nl

Kosten: vrijwillige bijdrage ten bate van Together We Rise.

info

Rob Polet, diaken
(06) 27 25 67 30
nicolaasjaar@nicolaas-parochie.nl
www.nicolaas-parochie.nl/nicolaas

locatiePastorie Nicolaasbasiliek, Prins Hendrikkade 73
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl