Vandaag is vrijdag 26 april  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 27 t/m zondag 28 september 2014    Evangelie van 2014-09-27
 titelMediazondag
beschrijving

Op zaterdag 27 en zondag 28 september 2014 wordt Mediazondag gehouden in België.

Op Mediazondag, elk jaar op de laatste zondag van september, is de collecte in de eucharistievieringen in alle Vlaamse parochies bestemd voor de mediainitiatieven van de Vlaamse bisschoppen en voor de aanwezigheid van de Vlaamse kerkgemeenschap in de media.

“Laten we niet bang zijn om burgers van de digitale wereld te worden. De betrokkenheid en aanwezigheid van de Kerk zijn belangrijk in de wereld van de communicatie, om met mensen van vandaag in gesprek te gaan en hen te helpen Christus te ontmoeten”, schrijft paus Franciscus in zijn eerste boodschap ter gelegenheid van Mediazondag 2014.

Zijn boodschap met als titel ‘Communicatie ten dienste van een authentieke ontmoetingscultuur’ vormt de inspiratiebron voor Mediazondag 2014.

info

Comité voor de Media (BCM)
02 / 509 96 94
ipid@kerknet.be
www.kerknet.be
www.mediazondag.be

locatie
plaatsBelgiĆ« (België)
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl