Vandaag is zaterdag 22 juni  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerwoensdag 23 augustus 2023    Evangelie van 2023-08-23
(Sint Rosa van Lima)
 titelBlack Ribbon Day
beschrijving

23 Augustus is het Black Ribbon Day, ter nagedachtenis aan de tientallen miljoenen slachtoffers van stalinistische, communistische, nazi- en fascistische regimes. 23 augustus werd gekozen ter gelegenheid van de verjaardag van het Nazi-Sovjetpact van 1939, dat onmiddellijk voorafging aan de Tweede Wereldoorlog.

Laten we nooit het gruwelijke, totalitaire karakter vergeten van de stalinistische, communistische, nazi- en fascistische ideologieën, die hebben geleid tot de ongekende en systematische moord en onderdrukking van miljoenen onschuldige mannen, vrouwen en kinderen op een schaal die nog nooit eerder in de geschiedenis is gezien.

info

en.wikipedia.org/wiki/Black_Ribbon_Day

locatie
plaatswereldwijd
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl