Vandaag is vrijdag 19 juli  

rkactiviteiten.nl, wat is dat?

Rkactiviteiten.nl is een nieuwe onafhankelijke kalender op internet met activiteiten voor katholiek (maar niet uitsluitend katholiek) Nederland en Vlaanderen. Naast invoer door de redactie hebben tientallen organisaties direct toegang om hun evenementen in te voeren. Ons streven is de meest uitgebreide, best verzorgde en in gebruik meest praktische, Nederlandstalige, katholieke kalender op internet!

Wat voor evenementen bevat de kalender?

De kalender bevat een grote diversiteit aan activiteiten. Naast bijeenkomsten van jongerengroepen en organisaties vinden ook bedevaartreizen een plaats, naast activiteiten van bisdommen, dekenaten en parochies bevat de kalender ook veel culturele tentoon- en voorstellingen. Alle activiteiten die interessant zijn voor katholieken kunnen een plaatsje krijgen!

Er staan teveel evenementen in de kalender. Kan het wat minder?

Ja, dat kan. Door een selectie te maken kan het aantal getoonde evenementen worden beperkt. Een mooi voorbeeld van een selectie is de standaard selectie "komende 7 dagen". Door te klikken op de witte rechthoeken, in de kop van de lijst, verschijnt een lijstje, bijvoorbeeld alle plaatsen, regio's of categorieën. Kies bijvoorbeeld een plaats en alleen evenementen die daar plaatsvinden blijven over.

De kalender is te breed voor mijn beeldscherm. Wat kan ik daaraan doen?

Rechts bovenin rkactiviteiten.nl staat een aankruishokje “minder kolommen”. Hierdoor vallen de kolommen categorie en organisatie weg. Natuurlijk kan nog steeds geselecteerd worden op deze kenmerken.

Kan ik de lijst ook sorteren op categorie of organisatie?

Ja, dat kan. In de bovenbalk van de tabel kan geklikt worden op de titels van de kolommen. De actieve sortering wordt aangegeven met een klein driehoekje achter de titel.

Kan ik rkactiviteiten.nl linken met een bepaalde selectie?

Ja, dat kan. Prepareer de kalender met uw selectie, zoekwoord en/of sortering en neem dan het webadres dat is ontstaan. De gekozen selectie, zoekopdracht en sortering verschijnen met ? en & in het webadres, bijvoorbeeld: www.rkactiviteiten.nl/?selper=18&seltrg=J&selplc=Amsterdam.

De evenementen van mijn organisatie staan niet op rkactiviteiten.nl. Wat kan ik doen om ze toegevoegd te krijgen?

Vul het formulier in op www.rkactiviteiten.nl/toevoegen.php of vraag een toegangscode aan zodat u zelf evenementen kunt toevoegen. Natuurlijk moeten de evenementen zich wel thuisvoelen in onze kalender.

Waarom staan activiteiten die al begonnen zijn nog bovenin de lijst?

Het idee is dat het soms handig kan zijn om nog te kunnen zien wanneer iemand bijvoorbeeld weer terug zal komen van een reis. Tentoonstellingen en meerdaagse activiteiten kunnen natuurlijk tot de laatste dag worden bezocht.

Wat is er gebeurd met de exposities?

Omdat de exposities vaak meerdere maanden duren, ‘vertroebelden’ ze de lijst. Daarom heeft de redactie besloten de exposities een eigen categorie te geven en die categorie exposities niet standaard te laten zien. Door specifiek te kiezen voor de categorie expositie worden deze wel getoond.

Kan mijn organisatie reclame maken op Rkactiviteiten.nl?

Nee. We plaatsen geen banners van derden.
Natuurlijk is de gratis opname in de lijst wel degelijk reclame voor je activiteiten en indirect je organisatie!

Welke activiteiten worden opgenomen?

Eenmalige, maar ook periodieke activiteiten vinden een plaatsje op de kalender. De wekelijkse eucharistieviering nemen we echter niet op. Een bijzondere viering, bijvoorbeeld de 1e Heilige Communie, een viering voor gezinnen of een jubileum, kan er weer wel in.Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl