Vandaag is donderdag 18 april  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzaterdag 4 november 2023    Evangelie van 2023-11-04
 titelRequiemviering overleden defensiepersoneel
beschrijving

De Nationale Requiemviering, georganiseerd door het Nationaal Katholiek Thuisfront en de Dienst RKGV van het Ministerie van Defensie vindt ieder jaar plaats op Allerzielen of op de eerste zaterdag na Allerzielen, de dag waarop de Rooms-Katholieke kerk haar overledenen gedenkt. Dit jaar is dat op zaterdag 4 november 2023 in de Sint-Odulphuskerk in Best.

De pontificale hoogmis begint om 11.00 uur. Voorganger is Krijgsmacht Bisschop Mgr. E. de Jong. Diaken van dienst is Hoofdkrijgsmachtaalmoezenier J.P. Thöni.

Muzikale medewerking wordt verleend door het koperkwintet van de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers en het koor van de Kathedrale Basiliek Sint-Bavo te Haarlem o.l.v. dirigent Rick Muselaers. Het orgel wordt bespeeld door dr. Ton van Eck, titulair-organist van de Kathedrale Basiliek Sint-Bavo in Haarlem.

Er zijn vertegenwoordigers van diverse organisaties van binnen en buiten de krijgsmacht uitgenodigd. Aan het einde van de viering zullen in een lichtceremonie kaarsjes aangestoken worden voor de overledenen voor wie een intentie is gevraagd en zal de hoogste militair in rang een krans leggen ter nagedachtenis aan de overledenen.

Ook vertegenwoordigers van de media zijn op 5 november om 11.00 uur van harte welkom in de Sint-Odulphuskerk aan de Hoofdstraat 35, 5683 AC te Best. Wij hopen dan ook dat u samen met ons aan deze bijzondere kerkdienst deelneemt.

De dienst is op de dag zelf te beluisteren via kerkdienstgemist.nl/stations/1434-Sint-Odulphuskerk-Best/events/event/15961248-202311041100.

info

Nelleke Swinkels - van de Vorst
(06) 5479 6857
info@katholiekthuisfront.nl
www.katholiekthuisfront.nl/requiemviering

locatieSint Odulphuskerk, Hoofdstraat 33
plaatsBest (Noord-Brabant)
postcode56
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl