Vandaag is zondag 23 juni  

categorie categorie Retraite
retraite
Oude Abdij Drongen
(Abdij Drongen)

Oude Abdij Drongen

Website E-mail

Christelijk
Ignatiaans-geïnspireerd bezinningscentrum

Drongenplein 26-27
9031 Drongen, België

09/226 52 26

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 31 juli t/m zondag 6 augustus 2023    Evangelie van 2023-07-31
begintijd18:00 uur
eindtijd09:30 uur
 titelLaat je omarmen - Bidden met kunst
beschrijving

Groepsretraite in stilte
Welkom op de ignatiaanse groepsretraite met inleidingen onder begeleiding van jezuïet Bert Daelemans. Via inleidingen met kunstwerken, muziek, Bijbelteksten en wijsheid vanuit de Geestelijke Oefeningen van Ignatius krijg je dagelijks inspiratie om persoonlijk mee aan de slag te gaan. Zo daal je stilaan in de stilte af en kom je dichter bij jezelf en bij God. Vandaar de uitnodiging van de retraite: ‘Laat je omarmen’.

Je doet deze retraite alleen, maar je ervaart de steun van andere deelnemers omdat je samen dezelfde tocht doormaakt.

Verloop van de retraite
De begeleider geeft ’s morgens een meditatieve inleiding tot gebed en bezinning. Je krijgt overwegingen mee om in je persoonlijke tijd mee op weg te gaan. In de namiddag is er een geleide meditatie.

Dagelijks zijn er gebedsmomenten en een eucharistieviering.

Er is steeds mogelijkheid tot een individueel gesprek met p. Bert of met een andere geestelijke begeleider van de Oude Abdij.

​De retraite verloopt in stilte. Alleen bij het avondmaal bij aankomst en bij het ontbijt de laatste dag, mag er gepraat worden met elkaar. Zo maak je samen de overgang van het gewone leven naar de stilte van de retraite en omgekeerd.

info

09 / 226 52 26
activiteiten@oudeabdij.be
www.jezuieten.org/agenda/laat-je-omarmen-bidden-met-kunst

organisatieOude Abdij Drongen
locatieOude Abdij van Drongen, Drongenplein 26
plaatsGent (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl