Vandaag is donderdag 29 februari  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 16 maart    Evangelie van 2024-03-16
begintijd20:15 uur
eindtijd24:00 uur
 titelStille Omgang - Jongerenprogramma
beschrijving

Op 16 maart 2024 is de Stille Omgang en lopen we in stilte als getuigen van de Eucharistie door het centrum van Amsterdam.

Dit jaar is het thema Biddend voor Vrede.

Pelgrims van hoop, biddend voor vrede
Je ziet het nieuws. Dag in, dag uit. Oorlog, geweld en onrecht. Een gebroken wereld waarin je hoop mag brengen. Als christenen zijn we onderweg, als pelgrims naar een andere wereld. Biddend voor vrede. Dit is het thema van de SO 2024.

Als hoofdspreker hebben we dit jaar Chanthal Wouters, aalmoezenier bij de Koninklijke Landmacht. Ze maakt onrecht mee, spannende situaties en draagt daarin zorg voor het landmachtpersoneel. Soms maandenlang van huis. Hoe houd je hoop in moeilijke tijden? Hoe houd je de moed er in? Er is die spanning tussen vrede en rechtvaardigheid.

Aanbidding, vertoeven bij de Vredestichter
Na de input van Chanthal zullen we vertoeven in het licht van onze Vredestichter. Het Allerheiligste, Jezus Christus zelf, zal worden uitgesteld. In de rust en het aangezicht van Hem kun je met Hem spreken over hoe jij een pelgrim van hoop en vredestichter kunt zijn. Wat heb jij deze wereld te brengen?

En voel je je geroepen om meteen de straat op te gaan om men uit te nodigen Christus te ontmoeten, dan mag dat. We hebben waxinelichtjes om bij het Allerheiligste aan te steken voor vrede, recht, een zieke of welke intentie dan ook.

Na de aanbidding zal de H. Mis gevierd worden met Mgr. Hendriks, bisschop van Haarlem-Amsterdam en dan gaan we de stilte in en lopen de Stille Omgang door Amsterdam.

Programma
20.15 uur - Ontmoeting in parochiezaal
21.00 uur - Input Chanthal Wouters - Pelgrims van hoop, biddend voor vrede
21.25 uur - Aanbidding + straatmissie
22.00 uur - H. Mis met Mgr. Hendriks
23.00 uur - Lopen Stille Omgang (c.a. 60 min)

Praktisch
Wie: Jongeren 16-30 jaar (tieners onder begeleiding welkom)
Waar: OLV kerk, Keizersgracht 220 Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 16 maart, 20:15 uur
Entree: € 5
Aanmelden: forms.gle/jSH1y3xZjvPbv7mF6

info

www.jongekerk.nl

locatieOnze Lieve Vrouwekerk, Keizersgracht 220
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl