kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Basisscholen doen mee in Berlicum

(Van de Werkgroep gezinsvieringen Berlicum/Middelrode)

Zaterdag 5 juni kwamen in de kerk St. Petrusstoel van Berlicum een aantal jongens en meisjes bij elkaar om te bidden voor zieke kinderen. Ondanks het warme weer waren ze gemotiveerd om samen met de werkgroep gezinsvieringen aan de hand van de rozenkrans speciaal stil te staan bij zieke kinderen en hun ouders binnen de parochie.

Bij binnenkomst werd eerst uitgelegd dat niet in alle gezinnen alles van een leien dakje verloopt, maar dat er helaas ook gezinnen zijn met kinderen die ernstig ziek zijn waardoor hun ouders veel zorgen hebben. Na een toepasselijk openingsgebed kregen alle kinderen een rozenkransje en werd de betekenis hiervan uitgelegd. Vervolgens mocht iedereen een wenskaarsje invullen en gingen we de rozenkrans bidden.

Tijdens het vertellen van de vijf “Geheimen” mochten 2 kinderen steeds een kaarsje aansteken en rozen plaatsen bij het Mariabeeld. Ieder “Geheim” werd afgesloten met een liedje dat ondersteund werd door het kinderkoor SwiZing. Tot slot een prachtig gedicht, waarna alle kinderen een lekker glaasje ranja kregen en heel toepasselijk een Mariakoekje. Alle kinderen mochten natuurlijk hun rozenkrans mee naar huis nemen samen met een kaarsje, zodat ze thuis ook nog eens kunnen bidden voor zieke kinderen.


Uniek in Berlicum was de samenwerking met de basisscholen. Op alle basisscholen in Berlicum en Middelrode hadden kinderen in de groepen 5 in de klas iets moois geknutseld of getekend als beterschapswens.

Deze zijn persoonlijk aan de zieke kinderen thuis overhandigd. Een reactie: “Niet alleen dit zieke meisje was blij verrast, ook haar ouders vonden het geweldig dat we dit hadden gedaan.” “Een gebed van een kind telt voor 2”... bid jij volgend jaar ook met ons mee?

Klik hier voor de uitnodiging aan de kinderen

Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman