kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Wat is een rozenkrans?


Klik op de illustratie om direct naar het
online rozenkransgebed te gaan
Een rozenkrans is een soort ketting met kraaltjes, dat als hulp gebruikt wordt bij het rozenkransgebed. Dit gebed is bijzonder: terwijl je bij elk kraaltje een Onze Vader of Wees Gegroet Maria bidt, denk je na over belangrijke gebeurtenissen in het leven van Jezus en Maria. Wat deden zij toen? Wat betekent het voor jou nu? Steeds kun je nieuwe dingen ontdekken als je leest wat er in de Bijbel over geschreven staat of kijkt naar tekeningen over die gebeurtenissen. Kijk verderop in deze pagina voor teksten en tekeningen bij elk van deze gebeurtenissen, die Geheimen worden genoemd. Het zal jouw geloof en vertrouwen in God sterker maken.

Waarom heet het een rozenkrans?

Heb je wel eens bloemen geplukt voor je moeder? En was ze er blij mee?
Elke keer dat je een Wees Gegroet Maria bidt, is dat voor Maria als een mooie roos die je haar geeft. Zeker als je dit bidt om Maria blij te maken. Stel je eens voor dat je bij alle kleine kraaltjes van de rozenkransketting een Weesgegroet bidt. Wat een prachtige krans van rozen wordt dat voor Maria!

Maar net als bij jouw mama: het gaat er niet om hoe groot je boeket is, maar dat je het geeft om te laten zien dat je haar lief vindt. Wat denk je dat je Moeder in de hemel fijner vindt? Een heleboel afgeraffelde Weesgegroetjes, of minder gebedjes die je bidt vanuit je hart en met je gedachten bij Maria en haar Zoon Jezus?

Waarom de rozenkrans bidden?

Het rozenkransgebed wordt al honderden jaren gebeden.
Vele pausen hebben het aangeraden. Nog belangrijker is dat Maria zelf gevraagd heeft dat wij dit vaak bidden. In 1917 tijdens de oorlog vroeg Maria aan drie herderskinderen in Fatima (in Portugal) om dit elke dag te doen.

De kinderen zagen Maria als een mooie dame in het wit, stralender dan de zon. Zij vroeg de kinderen om dagelijks de rozenkrans te bidden. Op een keer zei Maria: “Ik ben gekomen, want het is echt nodig dat de mensen beter gaan leven en God niet meer door hun zonden beledigen. Als zij de rozenkrans bidden, zich tot God keren en zijn vergeving vragen, en goed doen in plaats van slecht, zal er vrede komen.”

Die kinderen luisterden naar Maria en gingen bidden. Jij toch ook?

Iets voor kinderen?

Het rozenkransgebed is het krachtigste gebed en het gebed van kinderen telt voor twee.

Daarom is het zo belangrijk dat juist ook kinderen dit leren bidden. Maria heeft bij haar verschijningen, zoals in Fatima en Lourdes, aan kinderen gevraagd om de rozenkrans te bidden. Speciaal voor kinderen organiseert Kinderen bidden voor kinderen het rozenkransgebed voor kinderen op zaterdag. Klik op ‘in de media’ en zie dat dit gebeurt op een leuke manier voor kinderen en hun ouders. Onder ‘Activiteiten’ staat wanneer dit weer gepland is en waar. Ook is er speciaal voor kinderen een rozenkransboekje geschreven met uitleg en korte gebeden bij mooie afbeeldingen van de belangrijkste momenten in het leven van Jezus en Maria. Zo kun je dit ook thuis doen.


Rozenkransboekje voor kinderen

Hoe en waarom bid je de Rozenkrans? Daarvoor is het rozenkransboekje Kinderen van God bidden met Maria geschreven. Een mooi boekje voor kinderen, maar ook heel geschikt voor volwassenen die nog niet zo bekend zijn met het bidden van de Rozenkrans. Niet alleen vanwege de duidelijke uitleg van dit gebed, maar ook door de kleurrijke icoontekening van elk van de 20 Geheimen en teksten die helpen om deze belangrijkste gebeurtenissen uit het leven van Jezus en Maria te overwegen. De Rozenkrans werd door H. paus Johannes Paulus II een samenvatting van het Evangelie genoemd.

Het boekje is in 2009 geschreven door Marjolein Heijs-Niessen i.s.m. pastoor Rudo Franken. De vernieuwde editie 2021 is door haar herschreven i.s.m. priester Koos Smits. Behalve de kleurrijke icoonafbeeldingen heeft deze editie ook een aantal mooie illustraties door Susanna Hüsstege. Het is een uitgave van Stichting Kinderen bidden voor Kinderen.

© Copyright editie 2021:
Alle rechten van de afbeeldingen voorbehouden aan Uitgeverij Traditions Monastiques, Abdij Saint-Joseph de Clairval
F-21150 Flavigny-sur-Ozerain respectievelijk Susanna Hüsstege en van de teksten aan Stichting Kinderen bidden voor Kinderen.
Hieronder een voorbeeldpagina uit het boekje met de uitvouwflappen:Bidden met Maria

God had Maria uitgekozen om de Moeder van zijn Zoon Jezus te worden. Zij was een heilige, de heiligste van alle heiligen. Toen Jezus aan het kruis hing, vroeg Hij haar om Moeder te zijn voor alle mensen. Nu is zij in de hemel heel dicht bij God. God luistert graag naar haar. Je mag Maria altijd vragen jouw gebeden bij God te brengen. Maria is jouw Moeder in de hemel. Zij houdt heel veel van jou. En zij vindt het fijn als jij voor andere kinderen van haar wil bidden.

Heilige Maria, bid met mij voor .......................................

Bid daarna een Wees gegroet Maria of een deel van de rozenkrans.

Hoe bid je de rozenkrans?

We hebben hiervoor een speciale webpagina opgezet waarmee je stap voor stap de rozenkrans kunt bidden. Automatisch worden de juiste geheimen gekozen bij de dag van vandaag en de juiste plaatjes uit het hierboven genoemde rozenkransboekje worden getoond. Door steeds op volgende te klikken bid je heel eenvoudig de rozenkrans!.

Klik hier om de online Rozenkrans in een nieuw scherm te openenWebpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman