kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Sittard heeft primeur in Limburg

Op zaterdag 5 juni 2010 was het dan zover: vanuit de Zaterdag Middag Club (ZMC) in Sittard gingen we in de Gemmakapel aan de overkant van de straat bidden voor zieke kinderen.

Ondanks tropische temperaturen een heel geslaagde middag met toch nog zo'n 50 - 60 kinderen en volwassenen. Dit was de eerste keer dat Kinderen bidden voor kinderen werd georganiseerd door het Bisdom Roermond.


Nieuw in de opzet van deze 10e keer Kinderen bidden voor kinderen was de verdeling over de tijd. Eerder in mei waren al op de ZMC kaarten gemaakt voor zieke kinderen in onder meer het Orbis Medisch Centrum. Teven stond het gebruikelijke half uurtje kindercatechese in het teken van deze activiteit. De processie begeleid door de jeugdleden van de Harmonie Sint Josef en het rozenkransgebed voor kinderen in de sfeervolle Gemmakapel vormde op 5 juni een prachtige afsluiting.

Een paar reacties van volwassenen: “Het was een indrukwekkende ervaring en moet zeker herhaald worden!!!; Zinvol mooi!; Het initiatief vind ik geweldig; Een heel bijzondere gebeurtenis waarvoor ik heel erg dankbaar ben!”


Deze tekst wordt vervangen door de MP3-speler
Interview met P. Vos

Deze tekst wordt vervangen door de MP3-speler
Interview met M. Heijs
De meeste kinderen vonden het leuk, vooral de jongere kinderen, en deden goed mee. Veel kinderen hadden een speciale taak: dragen van de brievenbus met de kaarten, kaars aansteken, bloemen voor Maria, gebedje voorlezen etc. Na afloop konden ze nog spelen en iets drinken op de ZMC.

Deze zeer kindvriendelijke locatie, de prachtige kapel op loopafstand, de geweldige medewerking door de jeugdharmonie en de prima samenwerking met het plaatselijke ziekenhuis maakten deze primeur van het Bisdom Roermond tot een succes.

Klik hier voor de uitnodiging aan de kinderen
Klik hier voor de communicatie door het Bisdom Roermond

Basisscholen doen mee in Berlicum

(Van de Werkgroep gezinsvieringen Berlicum/Middelrode)

Zaterdag 5 juni 2010 kwamen in de kerk St. Petrusstoel van Berlicum een aantal jongens en meisjes bij elkaar om te bidden voor zieke kinderen. Ondanks het warme weer waren ze gemotiveerd om samen met de werkgroep gezinsvieringen aan de hand van de rozenkrans speciaal stil te staan bij zieke kinderen en hun ouders binnen de parochie.

Bij binnenkomst werd eerst uitgelegd dat niet in alle gezinnen alles van een leien dakje verloopt, maar dat er helaas ook gezinnen zijn met kinderen die ernstig ziek zijn waardoor hun ouders veel zorgen hebben. Na een toepasselijk openingsgebed kregen alle kinderen een rozenkransje en werd de betekenis hiervan uitgelegd. Vervolgens mocht iedereen een wenskaarsje invullen en gingen we de rozenkrans bidden.

Tijdens het vertellen van de vijf “Geheimen” mochten 2 kinderen steeds een kaarsje aansteken en rozen plaatsen bij het Mariabeeld. Ieder “Geheim” werd afgesloten met een liedje dat ondersteund werd door het kinderkoor SwiZing. Tot slot een prachtig gedicht, waarna alle kinderen een lekker glaasje ranja kregen en heel toepasselijk een Mariakoekje. Alle kinderen mochten natuurlijk hun rozenkrans mee naar huis nemen samen met een kaarsje, zodat ze thuis ook nog eens kunnen bidden voor zieke kinderen.


Uniek in Berlicum was de samenwerking met de basisscholen. Op alle basisscholen in Berlicum en Middelrode hadden kinderen in de groepen 5 in de klas iets moois geknutseld of getekend als beterschapswens.

Deze zijn persoonlijk aan de zieke kinderen thuis overhandigd. Een reactie: “Niet alleen dit zieke meisje was blij verrast, ook haar ouders vonden het geweldig dat we dit hadden gedaan.” “Een gebed van een kind telt voor 2”... bid jij volgend jaar ook met ons mee?

Klik hier voor de uitnodiging aan de kinderen

Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman