kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Naar kinderafdeling van ziekenhuis Sittard

Zaterdag 26 juni 2010 heeft een delegatie kinderen van de Zaterdag Middag Club Sittard het Orbis Medisch Centrum bezocht en daar op de kinderafdeling de kaarten overhandigd, die in mei gemaakt waren voor zieke kinderen. Speciaal voor deze kinderen was op 5 juni gebeden in de Gemmakapel.

Vrijwilliger EV uit Sittard schrijft hierover:

We begaven ons naar de kinderafdeling. Daar werden we al opgewacht door een hele aardige verpleegster. Een aantal kinderen vanuit de groep vertelde tegen de verpleegster wat we kwamen doen. Ook lieten ze de grote kaart zien die vervolgens aan de wand werd opgehangen. Hierna brak het mooiste moment aan: we mochten de zieke kindjes ontmoeten en een rozenkransboekje met een rozenkrans overhandigen. Dit werd steeds afwisselend per patiëntenkamer door twee kinderen van de groep gedaan. De zieke kinderen en ouders waren ons zeer dankbaar, en dit was ook indrukwekkend. Ook al hebben wij geen medische handen, toch kunnen wij op deze manier iets voor de zieke kinderen betekenen. Prachtig is dit toch...

Nu stond ons nog een rondleiding door het ziekenhuis te wachten. Maar eerst waren we naar de “Stilte Ruimte” gegaan, waar we voor de zieke kindjes hebben gebeden en kaarsjes hebben aangestoken. De weg vervolgde zich met een rondleiding door het ziekenhuis van de 21e eeuw, een ziekenhuis dat uiterst modern is uitgerust met alle denkbare technische snufjes.

De ochtend werd afgesloten met het eten van frietjes in het restaurant.

Het was een hele bijzondere ochtend, waarbij naast gebed, ook met zieke kinderen gesproken werd en de beterschapkaarten overhandigd werden. Het was indrukwekkend, het geeft een voldaan gevoel om op deze wijze iets voor een ander kind te betekenen. En niet te vergeten: een gebed van een kind telt voor twee.

Dit project was zo bijzonder dat het zeker voor herhaling vatbaar is. En dit gaat ook gebeuren, misschien ietsjes anders georganiseerd, maar met dezelfde doelstellingen.

Dit zal plaatsvinden op het ‘Hoogfeest van Maria Hemelvaart’ op zondag 15 augustus 2010 in de H. Mis van 10.00 uur in de ‘Stilte Ruimte’ van het Orbis Medisch Centrum. Zieke en gezonde kinderen gaan samen bidden voor kleine en grote patiënten in het ziekenhuis te Sittard.

Allemaal van harte welkom!Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman