kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Kinderen bidden voor Kinderen tijdens Mis in Orbis Medisch Centrum

Op zondag 15 augustus 2010 werd in het Orbis Medisch Centrum door kinderen en oudere mensen gebeden voor de zieke medemens. Voor de eerste keer vond Kinderen bidden voor kinderen plaats in een ziekenhuis en was het gekoppeld aan de Eucharistieviering. Bijzonder was het om juist op deze feestdag van Maria Tenhemelopneming op voorspraak van Maria te bidden.

klik op de foto's!
Deze ochtend kwamen heel veel mensen naar de Stilte Ruimte voor deze speciale Mis. Verschillende jeugdigen hadden zich al eerder aangemeld om mee te helpen. In het zelfgeschreven welkomstwoord zei een van hen: “Wij zijn allemaal ‘kinderen van God’. Een ander mooi woord voor ‘zorgen voor elkaar’ is ‘naastenliefde’. En daar hoort bij om voor elkaar te bidden. Bidden voor mensen die het niet zo goed hebben, voor mensen die ziek zijn. Je kunt voor iemand bidden die je kent. Maar je kunt ook bidden voor iemand die je niet kent, maar die wel jouw gebed kan gebruiken.”

klik op de foto's!
Voor de Mis hadden verschillende kinderen al meegelopen met de processie in het atrium van het ziekenhuis. Bij binnenkomst in de Stilte Ruimte werden de rozen, wenskaarsen en lijst met intenties bij Maria gezet. Tijdens de viering werden o.a. de Glorievolle Geheimen gezongen op de Fatima melodie en speelde een van de deelnemers op trompet onder begeleiding van orgel het “Ave Verum Corpus” van W.A. Mozart en het lied: “A Toi La Gloire” van G. F. Händel. Ook werd tijdens deze viering de ‘kroedwusj’ (kruiden) gezegend en door de kinderen aan de mensen uitgedeeld. Tot slot werd door de kinderen bij Maria nog extra gebeden voor zieke mensen, jong en oud, in het Orbis Medisch Centrum en overal in de wereld.

Na afloop was er frisdrank en cake en daarna brachten de kinderen een wenskaars met roos naar iedere verpleegafdeling. Meerdere werknemers en patiënten toonden hun waardering voor dit initiatief. Reactie van een van de deelnemers: “mooi dat je in de vorm van gebed iets voor een ander kunt betekenen”. En dat was precies de reden waarom Efrem, vrijwilliger op 5 juni en nu initiatiefnemer, deze bijeenkomst had georganiseerd. Conclusie van deelnemers, organisatie en ziekenhuis: voor herhaling vatbaar!

Deze tekst wordt vervangen door de MP3-speler
Korte geluidsimpressie

Voor een korte geluidsimpressie: klik hiernaast op de play-toets
Klik hier voor de beterschapskaarsjes
Klik hier voor de uitnodigingWebpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman