kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Communie Dankviering met kaarten voor zieke kinderen


Michaëlkerk
Op zaterdag 18 juni stond de Communie Dankviering in de H. Michaëlkerk in Herten (bij Roermond) in het thema van Kinderen bidden voor kinderen.

De communicanten hadden thuis kaarten gemaakt voor zieke kinderen en ook op 2 basisscholen waren blanco gekleurde kaarten en een brief met uitleg uitgedeeld. De kinderen werden uitgenodigd om hun kaarten mee te brengen naar de Dankviering. Een concrete mogelijkheid voor kinderen om hun geloof in Jezus in de praktijk te brengen.


Een van de kerkramen
Tijdens de viering werd stil gestaan bij wat we kunnen doen voor kinderen die het moeilijk hebben. Uit het openingswoord: “‘Kinderen bidden voor kinderen’ is het thema van vandaag. Kinderen die iets doen voor kinderen die ziek zijn. Een stukje liefde geven aan een kind dat het nodig heeft. Omdat het ziek is of verdrietig. Liefde is van alle mensen, liefde is ook van de kerk” Op 29 mei deden onze kinderen hun Eerste Heilige Communie. Ook dat is liefde. De liefde die je van God krijgt, elke dag weer. Laten we vandaag allemaal samen de liefde die we in ons leven hebben doorgeven. Aan elkaar, aan Onze Lieve Heer, aan kinderen die het nodig hebben...”


Laurentius ziekenhuis
De kaarten in een mandje bij Maria, tijdens de Voorbede gebed voor de zieke kinderen, een mooi kinderkoortje en in totaal zo'n 40 kinderen in de Mis. Een geslaagde gezinsviering.

Anderhalve week later volgde een bezoek aan de kinderafdeling van het H. Laurentius ziekenhuis. Patricia Vos, initiatiefneemster van het Bisdom Roermond schrijft: “Ik ben vanmorgen samen met 2 moeders en 11 communicanten de kaarten voor de zieke kinderen gaan brengen en heb elk ziek kind ook een lichtgevend rozenkransje en kinderrozenkransboekje cadeau gedaan. Ook de ouders waren heel positief en dankbaar. Een paar van de communicanten vertelden dat ze thuis nu meer bidden.”
Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman