kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Jaarevenement Kathedraal Den Bosch - 1 oktober 2011

Onder een strak blauwe hemel en met zomerse temperaturen werd zaterdag 1 oktober het 3e jaarevenement van Kinderen bidden voor Kinderen gehouden in ’s-Hertogenbosch, een prachtige middag!

In het wederom gastvrije Sint-Janscentrum maakten enthousiaste kinderen in korte tijd maar liefst zestig vrolijke kaarten voor zieke kinderen. De sponsoring van hun inzet door het Bisdom Den Bosch motiveerde de kinderen nog extra. Dankzij de inzet van vrijwilligers bij elk van de tien programmaonderdelen, konden de kinderen vlot hun kaarten uitzoeken, tekenen, kleuren en versieren en het daarna afmaken met een lintje. De voltooide kaarten werden ‘gepost’ in de speciale brievenbus en consumptiebonnen ingewisseld bij de bar.Om half 4 naar de tuin: nog even het Fatimaliedje oefenen en toen in processie naar de Sint-Jan. Dankzij een geweldige deelname van zowel de Young Stars als Tweede Jeugd van Harmonie St. Cecilia uit Rosmalen waren we al op afstand te horen en trok de kinderprocessie veel bekijks. Een van de jonge muzikanten had het bijgehouden: 10 keer werd het Fatimaliedje gezongen onder begeleiding van de harmonie, gevolgd door het hardop gebeden Wees-Gegroet. Sommige mensen langs de kant gingen spontaan meebidden en ook waren er ouders en kinderen die zich alsnog aansloten en mee de kathedraal ingingen.

Daar klonk indrukwekkend het Ave Maria op trompet, terwijl de grote Mariakapel volstroomde. Toch werd het half uurtje bidden door kinderen voor kinderen in de volgepakte Mariakapel gekenmerkt door rust en aandacht. Na een korte introductie en het toepasselijke liedje God kent jou volgde de kinderrozenkrans in het vaste ritme van afwisselend zang, verhaaltje en een paar gebedjes bij elk van de vijf Blijde Geheimen.

Na afloop nodigde pastoor Robert van Aken alle kinderen uit om thuis dagelijks het Weesgegroet te bidden voor ‘hun’ zieke kind en om in deze rozenkransmaand nog eens een kaarsje op te komen steken bij Maria (voor kinderen gratis in deze rozenkransmaand na de H. Mis in de kerken van de Parochie H. Maria en H. Johannes). Voor thuis kregen de kinderen het rozenkransboekje Kinderen van God bidden met Maria, het kwartetspel Lisa & Daan en het mooie en vlot geschreven boek Met fietskaart en kompas van Mgr. R. Mutsaerts.

Deze tekst wordt vervangen door de MP3-speler
Audio-opname van dit evenement

Al met al een bijzonder sfeervolle en geslaagde middag met vele enthousiaste reacties.
Daarom: volgend jaar opnieuw het jaarevenement in Den Bosch en wel op 6 oktober 2012.

(foto's: Wim Koopman)
Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman