kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Veel kaarsjes bij Maria door kinderen in Den Bosch tijdens Rozenkransmaand

Oktober = Rozenkransmaand. Dat wil parochie H. Maria in Den Bosch niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom worden na de weekendvieringen in oktober de kinderen uitgenodigd om na de H. Mis naar het Maria-altaar te komen. Daar krijgen ze een rozenkransje en mogen de kinderen die voor iemand willen bidden een kaarsje aansteken. Voor deze intentie wordt dan samen een Weesgegroetje gebeden.

Dat lieten kinderen zich geen 2 keer zeggen! In de eerste twee weekenden van oktober zijn er al heel wat kinderintenties aan Maria toevertrouwd, zeker in de kerken waar een kinderwoorddienst of gezinsviering was. Kinderen vonden het heel leuk om daarbij een kaarsje op te mogen steken en ook ouders baden mee.


Mariabeelden in de Parochie H. Maria in Den Bosch

Deze activiteit van nog geen 10 minuten loopt nog tot het eind van de maand. Voor thuis krijgen de kinderen een rozenkransje mee en een kaart met het Weesgegroet en verwijzing naar deze website waarop meer uitleg staat over het krachtige rozenkransgebed. De parochie wil zo deze mooie devotie aan kinderen meegeven. Het is goed dat kinderen leren dat je voor iemand die het moeilijk heeft een kaarsje kunt opsteken en daarbij de voorspraak vragen van onze Moeder Maria.
Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman