kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Kerstmiddag in Empel voor communicanten - 17 december 2011


Vrijwel alle 30 communicanten waren aanwezig bij de Kerstactiviteit van Kinderen bidden voor Kinderen in Empel. Dit dankzij de tijdige organisatie door de lokale Communiewerkgroep, die deze Kerstactiviteit in het rooster meteen al had aangekondigd als Kerstbijeenkomst voor de communicanten. Een goede gelegenheid voor de kinderen om het geleerde in de praktijk te brengen en een ‘lichtje’ te zijn voor anderen zoals Jezus ons heeft voorgedaan.

Met veel ijver werden prachtige kerstkaarten gemaakt voor kinderen voor wie via Kinderen bidden voor Kinderen in 2011 gebeden was. Daarna werd het Fatimaliedje even geoefend en liepen we onder begeleiding van gitaar zingend de kerk binnen. Ouders waren hier al aanwezig om samen met de kinderen de kinderrozenkrans te bidden. Via de beamer werden de bijbehorende afbeeldingen en teksten geprojecteerd. Zoals gebruikelijk mochten kinderen rozen in de vaas doen, kaarsen aansteken of een gebedje voorlezen.

Voor het 3e achtereenvolgende jaar een heel geslaagde middag! Een mooi voorbeeld van een activiteit voor communicanten die zonder veel werk georganiseerd kan worden, omdat alle materialen en teksten al beschikbaar zijn.Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman