kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Communicanten bidden voor Communicanten

Geweldige deelname in Bisdom Den Bosch

In de periode april, mei en juni 2012 is er in zo’n 60 eerste heilige Communievieringen in het Bisdom Den Bosch een Wees Gegroet Maria gebeden door in totaal ruim 1400 communicanten. In de Voorbede of bij het Slotgebed baden ze in deze drukbezochte veringen voor andere kinderen die in deze tijd hun eerste heilige Communie zouden ontvangen. Op deze eenvoudige manier trokken de gebeden van al deze kinderen als schakels van één rozenkrans door het bisdom. Na afloop ontvingen alle communicanten een kaart van het bisdom en een Mariamedaille.

Eindstand communicanten: 61 kralen

De actie Communicanten bidden voor Communicanten ging als een speer en heeft 61 groepen van communicanten die hebben aangegeven deel te nemen, wat een prachtig resultaat!
Zo hebben al deze communicanten in het Bisdom Den Bosch samen meer dan een rozenkrans gebeden.
Lees hier meer over deze actie

Rozenkransestafette - elke groep kinderen bidt een kraaltje

Speciaal voor communi­canten was er de mogelijkheid om deel te nemen aan de Rozen­krans­esta­fette zonder dat dit lokale organisatie vroeg. Want tijdens de Eerste H. Communie­vieringen baden de communicanten gezamen­lijk een Weesgegroet en eventueel ook in de Voorbede voor andere communi­canten in de fusie­parochie of in het bisdom (download hier een voorbeeld­gebed). De gebeden van deze kinderen vormden zo, als schakels van één ketting, samen een rozenkrans.

Twee verschillende voorbeelden

1. Moergestel - tijdens de Communieviering

“Wij hebben in Moergestel fantastische vieringen gehad. Het bidden van de Weesgegroetjes was ook heel goed ontvangen. Dit gebeurde tijdens de Mariagroet, waarbij kinderen bloemen naar Maria brachten. Het was een zinvol en mooi gebeuren!”
Zie hieronder een paar foto’s.2. Hedel en Velddriel - Bedevaart met communicantenOp het eind mochten alle kinderen een kaarsje bij Maria aansteken en baden ze gezamenlijk het Weesgegroet voor alle ernstig zieke kinderen. Daarna werden Mariamedailles, kaarten van Kinderen bidden voor Kinderen en prentjes uitgereikt. Devotie en gezelligheid: het was er deze middag!
Lees meer op de website van de parochie

Waarom meedoen?

  • kinderen door gebed verbinden: we zijn immers één grote familie.
  • op eenvoudige wijze kinderen bij Maria brengen: voor thuis krijgen alle communicanten een medaille van Maria en een mooie kaart met het Weesgegroet en uitleg.
  • Maria heeft bij haar verschijningen vaak juist aan kinderen gevraagd om te bidden
  • voor alle deelnemende communicanten en gezinnen zal de rozenkrans gebeden worden bij de Zoete Moeder in de Sint-Jan in Den Bosch en wel op 13 mei, Moederdag èn Gedenkdag van Maria in Fatima.

Hoe?

Mail het aantal communicanten, de datum of data van de Communieviering(en) en adresgegevens van de parochie of werkgroeplid naar kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com. U ontvangt dan medailles en kaarten voor uw communicanten. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Kinderen die dit leuk vinden kunnen thuis meedoen aan een tekenwedstrijd over een toepasselijk geheim van de rozenkrans: Jezus stelt de Eucharistie in tijdens het Laatste Avondmaal.

Nog vragen? Neem dan contact op via kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.comWebpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman