kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Mooie eerste Moederdag voor Maria

De eenvoudige oproep tot het thuis bidden van een Weesgegroetje op Moederdag die verscheen in Inspiratie Magazine en Katholiek Nieuwsblad en op de websites van het Bisdom Den Bosch, van Rkactiviteiten en van Katholiekgezin.nl heeft respons gekregen.

In korte tijd waren 53 rozen van de rozen-rozenkrans voor Maria ingevuld. Van Groningen tot Kerkrade en van de Panne (België) tot Lisse kwamen aanmeldingen binnen op kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com. Zo is op allerlei plaatsen in Nederland en België op zondag 13 mei 2012 een roos aangeboden aan Maria in de vorm van een Weesgegroet of de rozenkrans. Een mooi cadeau voor onze Moeder Maria!

In 2013 zullen we dit herhalen en wel op zondag 12 mei.


Moederdagactie voor Maria op zondag 13 mei 2012

Zondag 13 mei is het weer Moederdag. Veel kinderen maken dan een mooie tekening voor hun mama. Grotere kinderen kopen een klein cadeautje of een bosje bloemen.

Zondag 13 mei is ook een speciale dag voor Maria, de Moeder van alle mensen.
We kunnen bloemen gaan neerzetten in een Mariakapel, maar wist je dat elk Wees Gegroet Maria voor haar is als een mooie roos? Maria is daar heel blij mee! Geef jij ook zo’n roos aan Maria op Moederdag?

Hoe kun je meedoen aan de Moederdagactie voor Maria?

Heel gemakkelijk. Bid op deze zondag een Weesgegroet voor Maria om haar blij te maken. Klik hier als je de tekst niet uit je hoofd kent
Samen met je broertje(s), zusje(s), papa en mama en misschien wel opa of oma, wordt dat al een klein boeketje. Met nog veel meer kinderen van Maria samen wordt het echt een reuze boeket! Daarom is het leuk als je laat weten dat je meedoet.
Mail naar kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com met hoeveel personen jullie het Weesgegroet bidden en in welke plaats jullie wonen.

Samen een grote rozenkrans

Dan laten we op deze website zien dat al deze gebedjes samen een grote rozenkrans in Nederland vormen.
Wat een prachtige krans van rozen gaat dat worden!

Weet je wat een rozenkrans is? Het is een ketting met kraaltjes, dat als hulp gebruikt wordt bij het rozenkransgebed.
Bij elk kraaltje hoort een gebedje: het Onze Vader of het Weesgegroet. Jezus zelf heeft ons het Onze Vader geleerd en ook de eerste woorden van het Weesgegroet komen van God. Terwijl we bidden, denken we aan belangrijke gebeurtenissen in het leven van Jezus en Maria. De rozenkrans is een gebed met verhalen.

Probeer het maar eens met de online rozenkrans

Waarom is 13 mei een speciale Mariadag?

Op deze dag bijna 100 jaar geleden kwam Maria vanuit de hemel naar 3 kinderen (ze waren 7,8 en 10 jaar) in het dorp Fatima in Portugal. Dat was natuurlijk heel bijzonder! Maria vroeg deze kinderen om elke dag te bidden. Het liefst het rozenkransgebed, omdat dit het sterkste gebed is.

Speciaal voor moeders (en oma’s)

Kinderen bidden voor kinderen wenst u voor 13 mei een fijne Moederdag. We hopen dat u door uw kinderen ‘in de bloemetjes’ gezet zult worden. En we hopen dat u op deze dag voor uw kinderen zult willen bidden. Een Weesgegroet, of wellicht een tientje van de rozenkrans, ter ere van onze Moeder Maria en voor de bescherming van uw kind(eren). Maria is de Moeder van Jezus en de allergrootste heilige en daarom onze beste voorspreekster. Zij brengt onze gebeden bij God. Vaders en opa’s mogen natuurlijk aansluiten!Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman