kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy


Kaarten voor kinderen asielzoekers bij Fakkeltocht Roermond

Zaterdag, 6 oktober 2012 vond in Roermond voor de eerste keer een Kinderen bidden voor Kinderen activiteit plaats gekoppeld aan de Limburgse Fakkelbidtocht.

Al voor de 26ste keer liepen op de eerste zaterdag van oktober honderden mensen, met brandende fakkels in de hand, biddend door de straten van de bisschopsstad. Van de Roermondse kathedraal naar het bekende bedevaartsoord van Onze Lieve Vrouw in ’t Zand. Op weg naar Maria, het Licht in de duisternis, zoals het thema dit keer was. Dit jaar voor de 1ste keer voorafgegaan door een activiteit door en voor kinderen.

Verslag van organisatrice Patricia Vos

“Een aantal communicanten hebben ca. 15 kaarten geknutseld voor de kinderen en hun ouders van het Asiel Zoekers Centrum te Baexem, die op een mandje op het altaar werden gezet en door de kapelaan (Mgr. de Jong was in Rome voor een conferentie over evangelisatie) gezegend tijdens de H. Mis. Drie uit Herten (gem. Roermond) afkomstige communicanten van dit jaar deden voorbeden. Bovenaan de trapjes van het priesterkoor lag een grote, mooie houten rozenkrans in de vorm van een kruis met een Maria noveenkaars er voor.


In totaal waren er 20 kinderen en een paar jonge tieners, die na afloop van de Mis als aandenken een kinderrozenkransje en kleurig kinderrozenkransboekje kregen. Hierna liepen ca. 15 deelnemers met hun ouders ook mee met de Fakkelbidtocht, met een fakkel of lampion de rozenkrans biddend op weg naar Kapel in ’t Zand te Roermond. Hier was nog een gebedsdienst met uitstalling van het Allerheiligste en mogelijkheid tot het ontvangen van het sacrament van Boete en Verzoening. Kapelaan George Dölle kondigde aan dat de gemaakte kaarten met een klein presentje voor elk kind door hem en een paar communicanten naar het AZC gebracht zullen worden.

Dit was alweer de vierde succesvolle Kinderen bidden voor Kinderen activiteit in het Bisdom Roermond (na 2 maal in Sittard in 2010 en 1 maal in Herten in 2011).”Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman