kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy


Kindermiddag met kaarten, gebed en iconen in Schaijk

Op woensdag 31 oktober kwamen zo’n 20 kinderen naar het parochiecentrum van de parochie van het jaar 2012: H. Antonius Abt Schaijk-Reek. Op school hadden kinderen uit de groepen 3, 4 en 5 een kaart van de parochie gekregen. Hierop konden ze thuis alvast een tekening maken voor een ziek kind.

Deze werden verder afgemaakt en prachtig versierd tijdens de middag van Kinderen bidden voor Kinderen. De lokale werkgroep had een primeur: na het kaarten maken gingen de kinderen naar de Iconententoonstelling in de kerk en was er bij elk van de 12 iconen uitleg en een gebed voor de zieke kinderen.

Zoals diaken René Lamers vertelde: de iconen zijn als een stripverhaal over Jezus. Daar konden de kinderen zich wel iets bij voorstellen! Bij elke mooie afbeelding (met goud!) was er aandacht voor weer een volgend stukje van het verhaal over Jezus en Maria. Daarna met de kaarten, grote rozenkrans en rozen naar Maria en daar, zoals een van de kinderen schrijft, ‘luisteren naar de toetermuziek van de trompettist’. Lees hieronder ook wat Femke vond van deze middag.

Mijn naam is Femke,
Ik vond het heel leuk om voor zieken kinderen een kaart te maken en te versieren. Ik vond het leuk om de rozenkrans vast te houden en te luisteren naar het stripverhaal van René. En ik vond het super leuk om de rozenkrans naar Maria te brengen en op te hangen en te luisteren. naar de toetermuziek van de trompettist. Het was ook goed, om aan de zieke kindjes te denken ,die een tijdje een leuke dingen kunnen doen. Het bidden voor de zieke kinderen bij ieder stripbeeld. Met het kado ben ik thuis meteen weer een tekening voor de kinderen gaan maken.
Femke
Wat was het een fantastische woensdagmiddag, schrijft een tevreden werkgroep op de parochiesite.


Bekijk ook nog meer foto's


Wilt u ook geloof doorgeven aan kinderen via de iconen?

In dit Jaar van het Geloof is er een reizende iconententoonstelling.
Een unieke mogelijkheid om prachtige iconen te laten spreken tot kinderen over Jezus.

Voor info over de iconen: www.iconen.nl
Voor opzet kindermiddag: kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.comWebpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman