kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy


Kinderen onder de indruk van bezoek aan Asiel Zoekers Centrum

Verslag van organisatrice Patricia Vos

Vrijdag 23 november 2012 gingen we met een aantal kinderen, 2 moeders, Kapelaan George Dölle en ikzelf naar het Asiel Zoekers Centrum te Baexem. De kinderen hebben de gekleurde en/of geknutselde kaarten aangeboden, die gezegend waren tijdens de H. Mis voorafgaand aan de Fakkel­bidtocht van 6 oktober. We werden hartelijk ontvangen door Annemarie Joosten, haar collega’s en ca. 20 kinderen, vooral afkomstig uit Afghanistan en Armenië. Ik heb deze kinderen verteld waarvoor we gekomen waren en waarom we dit deden.

Annemarie had een grote stapel prachtige knuffeldieren verzameld om samen met de mooie kaarten van ons aan de kinderen cadeau te doen en met beide cadeaus waren ze erg blij! Er was ook nog een meisje jarig, waarvoor we allemaal ‘Lang zal ze leven’ gezongen hebben en zij kreeg nog 2 mooie knutselwerkjes van Nina en Fenne. Omdat er natuurlijk ook kinderen van andere gezindten wonen, heb ik na afloop kinder­rozen­krans­boekjes en licht­gevende rozen­kransjes aan Annemarie gegeven om gericht aan de betreffende Christelijke ouders en hun kinderen cadeau te doen.

Een heel fijn en geslaagd bezoek, dat misschien in de nabije toekomst een vervolg krijgt met een mogelijk bezoek door een groep Vormelingen. Het is duidelijk dat onze kinderen diep onder de indruk waren van het feit dat de asiel­zoekers­kinderen niet zo royaal bedeeld zijn als zij zelf met een eigen kamertje, speelgoed en alle luxe van dien. Een belangrijke ervaring, waardoor ze meer bewust en dankbaar naar huis gingen en heel wat wijzer!
Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman