kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy


Eenvoudig Adventsproject Lambertuskerk Rotterdam zeer warm ontvangen!

Kinderen hebben in totaal niet 13, 120 of 240
maar 392 kerstkaarten gemaakt voor zieke kinderen!

Dank jullie wel!

Van de kinderwerkgroep Sint Lambertuskerk Rotterdam

In de Advent hebben kinderen van de Lambertusparochie kerstkaarten gemaakt voor zieke kinderen die met Kerstmis in Rotterdamse ziekenhuizen liggen: het Erasmus MC - Sophia, Ikazia, Sint Franciscus Gasthuis, IJsselland in Capelle aan den IJssel en het Vlietland in Schiedam. De kaarten zijn warm ontvangen en zullen voor Kerstmis aan de zieke kinderen worden uitgedeeld.

Maar niet alleen de Lambertuskinderen uit Rotterdam hebben hun best gedaan. Kinderen van de kindernevendienst in de Protestantse kerk in Beetsterzwaag (Friesland) hebben spontaan meegedaan en kinderen uit Amersfoort, Den Haag, Zeist en natuurlijk Noord Brabant waar alle inspiratie vandaan kwam. En niet te vergeten de kinderen van de verschillende scholen in Rotterdam die hebben meegeholpen met het versieren van de kaarten.

Elke ingeleverde versierde kerstkaart “kostte” een Weesgegroetje en daarom mocht er daarvoor een kraal op de rozenkransposter ingekleurd worden. Elke ingekleurde kraal betekent dus 1 kaart en 1 Weesgegroetje voor een ziek kind. Samen hebben kinderen dus 5 rozenkransen bij elkaar gebeden (60 kralen per rozenkrans).

De kinderwoorddienst in de Advent stond in het teken van de Blijde geheimen van de Rozenkrans. Aan de hand van het Rozenkransgebedenboekje “Kinderen van God bidden met Maria” van Marjolein Heijs-Niessen, werden deze geheimen uitgelegd. Ook tijdens de kinderwoorddienst werden kaarten versierd voor zieke kinderen.

Rondom de adventskrans brandden kaarsen waarop de afbeeldingen van de eerste vier Blijde geheimen te zien waren.

Deze kaarsen werden na de mis bij het Mariabeeld gebracht, samen met de box met intentiebriefjes die door de kinderen geschreven werden. Gezamenlijk hebben we daar een Weesgegroetje gebeden voor alle zieke kinderen waar die dag kaarten voor gemaakt waren.

Om het kerstverhaal helemaal compleet te maken aan de hand van de geheimen van de Rozenkrans zal op de laatste zondag van het jaar over de doop van Jezus worden verteld met het eerste geheim van het Licht.

Eenvoudig Adventsproject voor kinderen

Na het succesvolle Rozenkransproject in oktober is er in de Advent een nieuw project voor kinderen in Rotterdam. De Lambertusparochie heeft i.s.m. Kinderen bidden voor kinderen een eenvoudig programma ontwikkeld, waarbij kinderen kerstkaarten gaan maken voor zieke kinderen, die tijdens de Kerstdagen in het ziekenhuis liggen.

Voorbeeld van de kerstkaart
In de kerk liggen voorbedrukte kerstkaarten die thuis ingekleurd en versierd kunnen worden. Ook (groot)ouders worden uitgenodigd om kaarten te maken. Bij het inleveren kan dan voor elke kaart een kraal van de rozenkransposter worden ingekleurd. Het is namelijk de bedoeling dat per kaart een Weesgegroet wordt gebeden voor de zieke kinderen.

De kinderwoorddienst zal deze weken in het teken van de Blijde Geheimen staan, voorlezen uit de kinderbijbel, gebedje uit Kinderen van God bidden met Maria, bidden van Weesgegroet voor zieke kinderen en dan kerstkaarten maken. Kerstverhaal en de Geheimen van de Rozenkrans

Lees meer

Meer informatie kun je lezen op de website van de Lambertuskerk van Rotterdam:

Meer informatie

Om iets soortgelijks te doen in de Advent kunt u contact opnemen met:

Thuis kerstkaarten maken voor zieke kinderen

In de Rotterdamse Lambertusparochie worden kaarten gemaakt tijdens de woorddienst. Natuurlijk kunnen ook thuis kerstkaarten gemaakt worden. Iedereen wordt uitgenodigd kerstkaarten te maken voor zieke kinderen. Hoe meer kaarten, hoe meer kinderen we kunnen verrassen. Voor kinderen die met Kerstmis in het ziekenhuis liggen en ook voor zieke kinderen thuis die zijn aangemeld bij Kinderen bidden voor Kinderen.

Hoe? Stuur voor 15 december een mooi versierde kerstkaart, een leuke kersttekening of aardige kerstwens naar:

Kinderen bidden voor kinderen
Afdeling Rotterdam
Hoflaan 121
3062 JE  Rotterdam

Dan zorgen wij dat deze op tijd terecht komen bij een ziek kind.
Zo brengen we een beetje licht bij kinderen die het moeilijk hebben.

Doe je ook mee?

Klik op de plaatjes rechts voor voorbeelden van kerstkaarten.
Wil je ook een Weesgegroetje bidden voor zieke kinderen?
Kijk dan eens op de pagina Bid voor een kind.Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman