kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy
Vastenproject Kinderen geven aan Kinderen

Ruim 60 dozen voor Rotterdamse kinderen!

Rotterdam en Den Haag kunnen terugkijken op een mooi Vastenproject van kinderen voor kinderen.

In samenwerking met Kinderen bidden voor kinderen en Stichting Sonshine heeft de Parochie Sint-Lambertuskerk Rotterdam-Kralingen deze nieuwe activiteit Kinderen geven aan Kinderen ontwikkeld. Kinderen van deze parochie en van de Sint Jacobusparochie in Den Haag hebben in de Vastentijd maar liefst 62 dozen gevuld voor minderbedeelde kinderen in Rotterdam Pendrecht.

Deze kinderen zijn bekend bij de Stichting Sonshine, want vrijwilligers van deze stichting zetten zich al jaren in voor gezinnen in deze wijk die in armoede leven, niet genoeg eten hebben en veel verdriet kennen. Stichting Sonshine bezorgt deze weken de zorgvuldig gevulde dozen bij de juiste kinderen. Behalve leuke en nuttige spulletjes, hebben de kinderen van deze twee parochies vaak ook een mooie tekening of brief voor "hun" kind in de doos gedaan.

Belangrijk was ook het bidden van een of meer Onze Vaders voor deze kinderen. Zodra een kind zijn of haar doos kwam inleveren bij de parochie, mocht het een kruisje van het grote kruis van Jezus afhalen en onder de Kruisweg ophangen. Zo werd beeldend gemaakt dat zij het zware kruis van Jezus een stukje lichter maakten door iets over te hebben voor een ander, zoals Jezus heeft voorgeleefd. Een geslaagd voorbeeld van diaconie van kinderen voor kinderen heel dichtbij!

Als afsluiting van dit project was er op Goede Vrijdag het Paasverhaal getekend met zand door zandtovenaar Gert van der Vijver.

Meer informatie
Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman