kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Moederdag voor Maria op Moederdag, zondag 12 mei 2013

Zondag 12 mei 2013 was het weer Moederdag. Veel kinderen maken dan een mooie tekening voor hun mama of geven een bosje bloemen.

Maria is ook Moeder. Moeder van Jezus en Moeder in de hemel van alle mensen. Zij bidt steeds voor al haar kinderen op aarde, ook voor jou! Je kunt bloemen gaan neerzetten in een Mariakapel, maar wist je dat elk Weesgegroet voor haar is als een mooie roos? Maria is daar heel blij mee! Geef jij ook zo’n roos aan Maria op Moederdag?

Thuis meedoen aan Moederdag voor Maria

Kinderen konden thuis een Weesgegroet voor Maria bidden om haar blij te maken. Wees Gegroet Maria voor Maria is als een mooie roos.


Samen een grote rozenkrans

Op deze website kun je zien waar in Nederland mensen zo’n roos van gebed hebben gegeven aan Maria op Moederdag. Wat een prachtige krans van rozen is dit geworden!

Voorbeeld uit een parochie

Van de vrijwilligster kinderwoorddienst Geloofsgemeenschap St. Lambertus Hengelo

Tijdens de kinderwoorddienst op Moederdag hebben de kinderen een prachtige kaart gemaakt voor hun mama’s. Aan elke kaart hing de wonderdadige medaille van Maria als extra cadeautje.

Bij terugkomst in de kerk heeft de pastoor al deze medailles gezegend en hebben de kinderen een roos bij Maria neergezet. Vervolgens zijn er twee Weesgegroetjes gebeden: één door de kinderen en één door de moeders.

Op deze manier hebben we Maria bedankt voor alles wat ze voor ons doet. De kinderen vonden het erg mooi!

   Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman