kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Baarn - Vijftig zieke kinderen blij

Bijna vijftig zieke kinderen krijgen een kaart die door een ander kind speciaal voor hen is gemaakt. Op zaterdag 8 juni hebben kinderen bij de H. Nicolaas in Baarn kaarten gemaakt voor zieke kinderen uit de regio. Ook hebben de kinderen samen met pastoor Huitink gebeden voor de zieke kinderen.

Voor het eerst vond het evenement Kinderen bidden voor Kinderen plaats in de parochie van de HH. Martha en Maria. De middag begon met het maken van kaarten in het Trefpunt achter de Nicolaaskerk in Baarn. De kinderen willen met de zelf gemaakte kaart een lach op het gezicht van een ziek kind toveren. Ze willen een ziek kind laten voelen dat andere kinderen aan hem/haar denken.

Buiten werden de kinderen na het maken van de kaarten verwend met pannenkoeken en ijsjes. Daarna gingen ze in processie met muziek en zang van het Trefpunt naar de kerk. Muzikanten van Muziekvereniging Crescendo uit Baarn begeleidden de kinderen. De kinderen droegen in de processie onder meer een gigantische, door jongeren gemaakte rozenkrans mee.

Bij binnenkomst in de kerk speelde een trompettist van Muziekvereniging Crescendo het Ave Maria van Schubert. Alle kinderen kregen een ‘glow in the dark’-rozenkrans met een tasje om deze in te bewaren. Pastoor Huitink zegende de rozenkransen en samen met hem baden ze een deel van de rozenkrans voor de zieke kinderen.

Na afloop kregen alle kinderen een tasje met onder meer een zakje chips, een rozenkransboekje en een Mariamedaille. De kinderen vonden de middag zeer geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar. ‘Bedankt voor de mooie feestmiddag’, reageerde een van de kinderen. Binnenkort kan er nog eens genoten worden van de middag door de foto’s en de video op de nieuwe kindersite rk-kids.nl. In 2014 komt er zeker weer een Kinderen bidden voor kinderen.Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman