kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Met kinderen op bedevaart naar Kevelaer

Gepubliceerd: 12 november 2013

Van onze vrijwilligster uit Hengelo
Op zaterdag 24 augustus 2013 werd voor de 142e keer de Twentsche Processie naar Kevelaer gehouden. Om 8.00 uur vertrokken we met pelgrims en ruim 20 kinderen uit verschillende parochies naar het Duitse bedevaartsoord. In totaal vier bussen vol.

De kinderen die als bruidje en misdienaar meegingen, hadden met de begeleiding een aparte bus, wat heel erg gezellig was. Als organisatie valt ons ieder jaar weer op dat je met zoveel kinderen, die elkaar voor een groot deel niet kennen, vanaf het begin één groep bent en de hele dag in een hele prettige sfeer samen optrekt. Tijdens de twee uur durende heenweg hebben we het verhaal van Kevelaer verteld, Marialiedjes aangeleerd en de kinderen hebben allemaal een rozenkransetuitje gemaakt. Het patroontje en de werkbeschrijving staat op deze site. Omdat je in de bus niet alle materialen kunt meenemen, vraagt dit vooraf wel enige voorbereiding.


In Kevelaer liepen de bruidjes mee met de intocht, zongen ze enkele Marialiedjes tijdens de Eucharistieviering, brachten ze een Mariahulde en was er ’s middags nog een korte viering speciaal voor hen. Tussendoor was er voldoende tijd om een souveniertje te kopen in de vele leuke winkeltjes. Tot slot gingen we samen een patatje eten in onze overblijfruimte.

Om 20.00 uur kwamen we heel moe, maar zeer voldaan weer thuis. Het was weer een superleuke dag!Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman