kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Prachtig Rozenkransproject Lambertusbasiliek Hengelo

Gepubliceerd: 8 november 2013

Van vrijwilligster Parochie De Goede Herder Hengelo
Bidden mét kinderen voor kinderen die ziek zijn of het moeilijk hebben. Dat hebben we gedaan op zaterdagmiddag 26 oktober 2013.
De filmopname geeft een goed beeld van zo’n typische middag volgens het concept van Kinderen bidden voor Kinderen.

Samen met onze pastoor, de kinderen en hun ouders hebben we de kinderrozenkrans gebeden in de Mariakapel, samen gezongen en een kaarsje opgestoken.

Ook hebben de kinderen prachtige kaarten gemaakt voor zieke kinderen. Maar liefst meer dan dertig kaarten hebben we gebracht naar de kinderafdeling van het MST in Enschede.

Deze prachtige kindermiddag was tevens de afsluiting van het Rozenkrans-project dat we tijdens de oktobermaand met de kinderen gedaan hebben.

De hele maand heeft namelijk in het teken van de Rozenkrans gestaan. Tijdens de kinderwoorddiensten stonden de Blijde Geheimen centraal.

Iedere week maakten de kinderen iets om het Mariabeeld, dat op een centrale plaats voorin de kerk staat, te versieren: een krans van rozen, een bloemstukje, een versierd lichtje of een intentiekaart waarop ze mochten schrijven voor wie ze speciaal wilden bidden.

Op het Maria-tafeltje lagen rozenkransjes, het rozenkransboekje voor kinderen en Mariamedailles om tegen kostprijs mee te nemen. Deze vonden gretig aftrek! (besteld via info@kinderenbiddenvoorkinderen.nl)

Niet nieuw voor onze parochie was het traditionele Marialof: elke zondagavond in oktober (en mei) wordt dan tijdens een processie door de kerk de Rozenkrans gebeden en mogen kinderen als bruidje of misdienaar meedoen. Ook zingen ze dan het liedje: “Ik ben een Kind van Maria”.

Op 27 oktober waren er maar liefst 20 bruidjes, allemaal in het wit en met een klein boeketje. Met veel dankbaarheid kijken wij, evenals onze nieuwe pastoor, terug op een mooie Rozenkransmaand.

Klik hier voor meer foto’s:

Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman