kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Herfstmiddag in Schaijk met bladeren vol intenties

Gepubliceerd: 8 november 2013

Van diaken Renë Lamers
Voor het tweede jaar heeft onze parochie een kindermiddag op basis van Kinderen bidden voor Kinderen georganiseerd.

Vooraf bezocht de werkgroep de basisscholen De Kreek, Den Omgang en De Regenboog om dit initiatief onder de aandacht te brengen bij de kinderen van groep 4 en 8. Aan deze groepen werd namelijk tevens de uitnodiging gedaan om de Eerste Heilige Communie danwel het Heilig Vormsel te gaan doen.

Maar nu weer even terug naar ‘Kinderen bidden voor Kinderen’. De kinderen hadden op school een papieren boomblad gekregen om daarop hun wens te schrijven voor een ziek kind. Veel kinderen hebben daar hun best op gedaan. Fantastisch!!!

Op woensdagmiddag 30 oktober 2013 kwamen kinderen in het Parochiecentrum te Schaijk nog extra wensbladeren maken en versieren. Al deze bladeren waren bedoeld voor in de ‘boom’ in de kerk van Schaijk. Zo weten de kinderen zich verbonden met de zieke kinderen, dichtbij maar ook ver weg.

Vanuit het Parochiecentrum vertrokken we na een half uurtje naar de kerk, met alle wensbladeren, een grote rozenkrans en een krans met rozen. De kinderen droegen ieder ook nog een rode roos in hun handen... op weg naar de kerk... op weg naar Maria.

Eerst werden aan de papieren boom in de kerk de wensbladeren gehangen. Een prachtig gezicht en heel kleurrijk. Daarna mocht elk kind een kaarsje aansteken en volgde een verhaal uit de Bijbel over een zieke, die beter werd. Diaken Renë Lamers vertelde dat we aandacht moeten geven aan zieke mensen, waardoor die zich wat beter kunnen gaan voelen. Ieder draagt daar zijn steentje aan bij. Dat doen de ouders, familieleden en bekenden, maar dat doen ook de dokters en de mensen die medicijnen maken.

Wij, de kinderen en de ‘grote’ mensen, hebben deze middag ook ons steentje bijgedragen voor deze zieke mensen, vooral de zieke kinderen, door onze aandacht in gebed. Bidden helpt en we zijn dat met ons allen gaan doen bij Maria, de moeder van Jezus. We hebben tot haar het Weesgegroet gebeden en gevraagd of Maria haar best wilt doen bij Onze Lieve Heer, om ervoor te zorgen dat de zieke kinderen zich door dat gebed beter mogen gaan voelen... of liever nog, dat ze beter mogen worden. Dat is wat we natuurlijk allemaal wensen voor die kinderen. Natuurlijk was ons gebed niet alleen voor de zieke kinderen die we kennen, maar ook voor de kinderen die we niet kennen. We zijn tenslotte allemaal kinderen van Onze Lieve Heer.

De mooie rode rozen werden in de vaas gezet, de houten rozenkrans werd bij het Mariabeeld gehangen en de krans met prachtig gekleurde rozen aan de voet bij Maria neergelegd. Wat een eerbetoon aan Maria; wat hebben we gebeden voor al die zieke kinderen!

Daarna gingen we met een blij gevoel huiswaarts. Dank aan al die kinderen uit Reek en Schaijk, die dit mogelijk hebben gemaakt. Ook zij gingen blij huiswaarts, ieder met een gekleurd blad... nee, nee... geen papieren boomblad, maar een papier met daarop de tekst van het Wees Gegroet Maria...

Met dank aan Adje van Bergen-van Osta, Erna Adriaans en Monique Goets.
Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman