kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Eerste lustrum van Kerstmiddag communicanten in Empel

gepubliceerd 17 januari 2014
Van de werkgroep Eerste heilige Communie Empel

Ook dit jaar stond de kerstmiddag van Kinderen bidden voor Kinderen weer voor de deur en de kinderen hadden er zin in. Op zaterdag 14 december werd er door de communicanten, onder het genot van een kerstkoekje en wat drinken, druk gekleurd en geschreven om zo voor de zieke kinderen voldoende kerstkaarten te hebben.

Houten Rozenkrans
Kapelaan Patrick leidde op zijn enthousiaste manier de kinderrozenkrans in de kerk. Een aantal communicanten mocht een gebedje voorlezen of een kaarsje aansteken en de houten rozenkrans werd gevuld met echte rozen. De kinderen hebben dit allemaal heel goed en vol enthousiasme gedaan.

Er werd ook luid meegezongen met het Fatimaliedje (MP3), en met de kerstliedjes, dankzij de begeleiding op dwarsfluit en piano. De kerstsfeer was al volop aanwezig.

De kinderen, maar ook de ouders, vonden het een leuke middag. Het is mooi om te zien dat de kinderen graag iets willen betekenen voor andere (zieke) kinderen. En bidden is het meest simpele gebaar wat ze kunnen maken, maar het betekent zoveel.

Alweer voor het 5e jaar op rij hebben we deze kerstmiddag opgenomen in het programma van onze Communievoorbereiding. Een middag die weinig voorbereiding vraagt dankzij het draaiboek en de materialen die via deze website beschikbaar zijn.
Volgend jaar stellen we onze deuren weer graag open voor deze bijzondere kerstmiddag voor communicanten in samenwerking met Kinderen bidden voor Kinderen.
Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman