kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Maar liefst 115 kerstkaarten naar Sophia Kinderziekenhuis!

gepubliceerd 17 januari 2014
Kinderen in Rotterdam hebben maar liefst 115 kerstkaarten gemaakt en gekleurd voor zieke kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis Rotterdam. Deze Adventsactie hebben we in 2013 opnieuw landelijk onder de aandacht gebracht. En met succes! Vanuit het hele land vielen nog een kleine 400 kerstkaarten voor deze zieke kinderen in de brievenbus van de Lambertuskerk. Dit succes kreeg een mooi vervolg in Utrecht waar KBVK-teamlid Marian de kerstkaartenactie heeft gestart voor het Wilhelmina Kinder­ziekenhuis Rotterdam.

Achter in de kerk stond een tafel waarvan voorbedrukte kerstkaarten meegenomen konden worden om thuis te versieren met stickertjes, sterretjes, verf of andere kleurtjes.

Waren de kaarten klaar dan werden ze weer mee naar de kerk genomen en in de brievenbus gedaan. Per mooi versierde kaart hebben we gevraagd om minstens één Weesgegroetje voor het zieke kind te bidden. Hiervoor konden zij dan de glow-in-the-dark rozenkrans gebruiken of het Tientje-armbandje die in tijdens het oktoberproject zelf is gemaakt.

Vele kinderen hebben zo een straaltje van het Licht doorgegeven gekregen van een ander kind met zo'n mooi versierde kerstkaart. Per kerstkaart is er een Weesgegroetje gebeden en hopelijk hebben de zieke kinderen de warmte ervaren van het feit dat er een (onbekend) kind in de parochie aan hen heeft gedacht.Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman