kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Maar liefst 115 kerstkaarten naar Sophia Kinderziekenhuis!

gepubliceerd 17 januari 2014
van E. Benner-Poiesz, Lambertusparochie Rotterdam

In navolging van het succesvolle initiatief dat in 2012 vanuit de Lambertuskerk in Rotterdam door KBVK-teamlid Elly is gestart, hebben kinderen van deze Lambertuskerk in 2013 in de Advent maar liefst 115 kerstkaarten gemaakt en gekleurd voor zieke kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis Rotterdam.

Vorig jaar zijn met veel hulp vanuit het hele land nog een kleine 400 kerstkaarten in de brievenbus van de Lambertuskerk gevallen. Dit succes kreeg afgelopen jaar een mooi vervolg in Utrecht waar KBVK-teamlid Marian de kerstkaartenactie heeft gestart voor het Wilhelmina Kinder­ziekenhuis.

Achter in de kerk stond een tafel waarvan voorbedrukte kerstkaarten meegenomen konden worden om thuis te versieren met stickertjes, sterretjes, verf of andere kleurtjes.

Waren de kaarten klaar dan werden ze weer mee naar de kerk genomen en in de brievenbus gedaan. Per mooi versierde kaart hebben we gevraagd om minstens één Weesgegroetje voor het zieke kind te bidden. Hiervoor konden zij dan de glow-in-the-dark rozenkrans gebruiken of het Tientje-armbandje die in tijdens het oktoberproject zelf is gemaakt.

Vele kinderen hebben zo een straaltje van het Licht doorgegeven gekregen van een ander kind met zo'n mooi versierde kerstkaart. Per kerstkaart is er een Weesgegroetje gebeden en hopelijk hebben de zieke kinderen de warmte ervaren van het feit dat er een (onbekend) kind in de parochie aan hen heeft gedacht.Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman