kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Kinderbedevaart naar Kevelaer

Gepubliceerd: 10 oktober 2014

Op zaterdag 23 augustus vond de Twentse processie naar Kevelaer plaats. Er was die dag een speciaal programma voor de kinderen georganiseerd. Dit jaar deden daar 25 kinderen uit De Heilige Geest Parochie, de Goede Herder parochie uit Hengelo en de H.H. Johannes en Jacobusparochie uit Borne aan mee.

Rond 8.00 uur vertrokken we met de bus. De reis was niet lang, want er werden liedjes gezongen voor de viering en er werd een Maria schilderijtje gemaakt. In Kevelaer trokken we in processie naar de Pax Christie kapel voor een korte welkomstviering. Vervolgens werden de kinderen ontvangen in een eigen ruimte waar wat gedronken, gegeten en geknutseld werd. Tijdens de hoogmis hebben de kinderen in de kindernevendienst een roos versierd. Daarna kwamen zij, tijdens het lied ‘ik ben een kind van Maria’, hier de kerk mee in. Dit was een zeer indrukwekkend moment.


Na afloop zijn we met de kinderen naar de Genade Kapel gegaan om een kaarsje op te steken en een liedje te zingen. Vervolgens was er gelegenheid om een souvenirtje te komen voor de thuisblijvers in de vele winkeltjes die Kevelaer rijk is. Na een patatje en een ijsje werden we weer door de bus opgehaald om naar huis te gaan. We kunnen terugkijken op een hele geslaagde dag, waarvan de kinderen als de volwassenen van hebben genoten!

Wilt u met een groep kinderen een kinderbedevaart organiseren naar Kevelaer of met een kinderprogramma aansluiten bij een parochiebedevaart, neemt u dan contact op met stichting Kinderen bidden voor Kinderen. Wij kunnen u ondersteuning geven bij de organisatie: info@kinderenbiddenvoorkinderen.nlWebpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman