kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Lambertuskerk Rotterdam weer actief in Rozenkransmaand

Gepubliceerd: 15 januari 2015
Door: Elly

Kinderen in de Lambertuskerk krijgen in de Mariamaanden een op Maria en de rozenkrans gericht project aangeboden tijdens de kinderwoorddiensten tijdens de 10 uur mis.

In deze oktobermaand maakten de kinderen verder kennis met wie Maria is, waar ze geboren is en wat Maria verder allemaal mee heeft gemaakt. Dat Maria niet alleen de moeder van Jezus is maar van ons allemaal. Zo leren de kinderen Maria beter kennen en dat maakt het makkelijker om met Maria te bidden.

De onderwerpen in de vier weken op een rijtje:
  • Een meisje uit Nazareth
  • De boodschap aan Maria en het antwoord van Maria - Het antwoord van Maria
  • De ontmoeting met Elisabeth
  • Maria zingt van geluk (Magnificat)
In de kinderwoorddienst werkten de kinderen per week aan een rozenkranskaart die in de afsluitende gezinsviering op 26 oktober werd gezegend. Klik op de afbeelding om de werkbeschrijving van de rozenkranskaart te downloaden. De plaksteentjes zijn bij een goed gesorteerde hobbywinkel te koop.

De kinderen van de Lambertuskerk hebben speciaal voor zieke kinderen die aangemeld zijn bij de Stichting Kinderen bidden voor Kinderen gebeden. Zij hebben dat gedaan bij het gezamenlijk Tientje bidden na de viering in de Mariakapel.

Gezamenlijk met de kerkgangers in de 10 uur mis, zijn de kinderen gaan bidden met de grote rozenkrans die per Weesgegroetje werd doorgeschoven in de handen; alle kinderen bidden het Weesgegroet Maria uit hun hoofd mee.

De speciale kaars werd bij Maria neergezet als ook het Maria-intentieboek met de namen van de zieke kinderen.
Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman