kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

23 december 2014

Kerstkaarten voor kinderen in Rotterdamse ziekenhuizen

Gepubliceerd: 15 januari 2015
Ook deze Advent zijn er door kinderen in de Lambertuskerk weer vele kerstkaarten gemaakt voor kinderen die tijdens de Kerstdagen in een van de Rotterdamse ziekenhuizen moesten blijven.

Achter in de kerk lagen voorbedrukte kerstkaarten, die thuis ingekleurd en versierd konden worden. Ook kon men thuis kaarten downloaden van de parochiesite of van de site van Kinderen bidden voor Kinderen. Op de informatietafel achter in de kerk stond een brievenbus om de gemaakte kaarten in te doen. Voor elke ingeleverde kaart mocht een roosje worden opgeplakt op een grote poster. Er zijn maar liefst 3 rozenkransposters volgeplakt! Elk opgeplakt roosje staat voor een ziek kind voor wie een kaart gemaakt is en een Weesgegroet gebeden. Wat een prachtig resultaat!

Net voor Kerstmis zijn de kerstkaarten naar de ziekenhuizen in de regio gebracht. Hieronder een reactie van de kinderafdeling van het Maasstad ziekenhuis:

“Wat waren de kerstkaarten weer mooi dit jaar! Met al die glitters en mooi ingekleurde plaatjes. We waren er weer heel blij mee. Jullie kaart hebben we bij elk kind bij het ontbijt gegeven, hij stond dan op het blad met eten en drinken. Vanuit het ziekenhuis krijgen alle kinderen met kerst altijd een knuffel, ik heb er een foto bij gedaan om jullie het te laten zien.”

Ook de kerstkaarten die in Eindhoven en andere plaatsen in het land zijn gemaakt, zijn dit jaar gegaan naar zieke kinderen in Rotterdamse ziekenhuizen. Lieve kinderen, dank jullie wel!
Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman