kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Kinderen bidden voor Kinderen in de kop van Limburg

Kop van Limburg, 3 februari
Gepubliceerd: 25 maart 2015
door Elena


In het kader van de voorbereiding op de Eerste Communie hebben de communicanten van de parochies Ven-Zelderheide, Ottersum, Milsbeek op 3 februari in de kerk in Ottersum gebeden voor zieke kinderen of kinderen die in de knel zitten. De communicanten van de parochies Mook en Molenhoek deden dat op 6 februari in de kerk in Molenhoek.

Pastoor Schols begon met een boeiende uitleg over bidden in het algemeen. Op de vraag “Wat is het telefoonnummer van God?” wist één kind het goede antwoord: het kruisteken. Aan de hand van een grote rozenkrans legde de pastoor uit hoe ze het kinderrozenkrans-gebed zouden bidden: van elk tientje drie Wees Gegroetjes. Daarna hebben de communicanten kaarten gemaakt voor de kinderen voor wie ze gingen bidden. Alle kaarten werden ‘gepost’ in een grote kartonnen brievenbus. De kinderen liepen in processie de kerk binnen: voorop degenen die iets meedroegen: flambouwen, de grote rozenkrans, de rozen voor Maria en de brievenbus met de kaarten; daarachter de pastoor en de overige kinderen.

Na de opening van de gebedsdienst zegende de pastoor de rozenkransjes van de kinderen en werd het Fatimaliedje gezongen, onder begeleiding van klarinet en dwarsfluit. Bij elk Geheim stak een kind een kaars aan en las een ouder een kort verhaaltje voor over het betreffende Geheim, terwijl de kinderen in hun rozenkransboekje keken naar een afbeelding. Daarna lazen twee kinderen een gebedje voor. De pastoor wees op de grote rozenkrans de juiste kralen aan. Bij ieder Wees Gegroet bracht een kind een roos naar Maria.

Na afloop kregen de kinderen een kaart voor thuis mee met de tekst van het Wees Gegroet, de naam van het kind voor wie ze gebeden hadden en de uitnodiging om ook thuis voor dat kind te bidden. Het was een geslaagde middag waarin de kinderen op een mooie en zinvolle manier kennis hebben gemaakt met het bidden van de rozenkrans.Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman