kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Intieme samenkomst bij de zalige priester Edward Poppe

Moerzeke, 15 februari
Gepubliceerd: 27 februari 2015
door Geertrui


Op 15 februari kwamen wij opnieuw samen in de kapel van de zalige priester Edward Poppe te Moerzeke. Omdat het er naar leek dat we niet veel kinderen zouden hebben wegens carnaval heb ik tot Sint Jozef gebeden. Teresia van Avila schrijft dat ze altijd verhoord werd bij wat ze aan Sint Jozef vroeg. Ik vroeg Sint Jozef 5 kindjes omdat we anders niet zouden kunnen werken voor Maria. We kregen vier kindjes, het vijfde... droeg Hij op zijn arm. Hij krijgt volgende maand, maart, zeker een plaatsje in onze catechese.

Wij hebben kaarten gemaakt en gebeden voor de zieke kinderen.
Doordat de kapel van priester Poppe een bedevaartsoord is, zijn er heel wat biddende mensen aanwezig. Velen volgden spontaan de catechese en kwamen mee bidden met de kinderen in de aanbiddingskapel. Iemand van deze mensen vroeg om ook te bidden voor haar buurmeisje dat leukemie heeft. Iemand anders bad dat er heel veel papa's en mama's met hun kindjes naar deze activiteit zouden mogen komen. Enkele mensen kwamen naar de sacristie om te zien hoe de kinderen de kaarten maakten. Er was heel veel interesse en de ouders waren eveneens heel tevreden. Velen zijn immers op zoek naar iets van geloofsbeleving voor hun kinderen.

Voor deze activiteit waren speciaal enkele kinderrozenkransjes gemaakt. Voor elk geheim 3 bolletjes in plaats van 10. Voor jonge kinderen is dit toch gemakkelijker. De kindjes waren 3, 4, 5 en 6 jaar.Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman