kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Vastenproject voor kinderen opgepakt in Vlaanderen

Moerzeke, 15 maart
Gepubliceerd: 25 maart 2015
door Geertrui


Geïnspireerd door het project Kinderen geven aan Kinderen dat door het Rotterdamse teamlid van Kinderen bidden voor Kinderen is ontwikkeld en in de Sint Lambertuskerk nu al voor het 3e jaar draait, is er in Moerzeke een lokale invulling aan gegeven. Ook hier blijkt het een geschikt project voor de Vastentijd.

Kinderen geven aan Kinderen in Moerzeke

Op 15 maart kwamen wij opnieuw samen in Moerzeke. Omdat we in de vastenperiode zijn, dachten we eraan om het project Kinderen geven aan Kinderen op te nemen.

De kinderen van het eerste leerjaar van alle scholen in Moerzeke en enkele andere kinderen werden uitgenodigd om een schoenendoos te vullen met iets van zichzelf (speelgoed, boeken...) dat ze willen afstaan aan een leeftijdgenootje dat het moeilijk heeft. Wij hebben 34 schoenendozen verzameld voor kinderen van de Tondeldoos Tondeldoos.be, een plaatselijke organisatie voor kinderen van gezinnen die hulpbehoevend zijn.

De kinderen die een doos vulden, deden dit met heel veel liefde. Dit was soms echt zichtbaar aan de mooi versierde buitenkant en de vrijgevige binnenkant. Toch is het niet zo eenvoudig iets van zichzelf af te staan. Kinderen hebben meestal een emotionele band met het voorwerp en dit maakt het echt niet gemakkelijk.

De kinderen die een schoenendoos vulden, werden eveneens uitgenodigd om mee te komen bidden voor deze gezinnen. In de dozen stopten we nog een wenskaart met enkele paaseitjes. We baden de kinderrozenkrans gevolgd door een moment van aanbidding.

Ook de kinderen die een doos ontvingen, worden met deze wenskaart uitgenodigd om mee te komen bidden voor de zieke kinderen op onze volgende activiteiten.
Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman