kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Bijzondere cadeautjes voor Maria

Gepubliceerd: 5 juli 2015
door: Geertrui


Op 13 mei was het bijna 100 jaar geleden dat Maria voor het eerst verscheen aan de drie herdertjes in Fatima. Vooraf was de engel van Fatima aan hen verschenen om hen hierop voor te bereiden. Hij leerde hen bidden met het hart. Als je met heel je hart bidt, luisteren Jezus en Maria naar jou. De engel vroeg eveneens: “Bied voortdurend aan de Allerhoogste je gebeden en offers aan.” Ook Maria heeft hen gevraagd te bidden voor de zondaars: “Bid, bid veel en breng offertjes voor de zondaars.”

Meimaand is Mariamaand. We vierden reeds Moederdag voor Maria. Waarom dan niet zorgen voor een mooi cadeautje voor Maria?

Bij onze maandelijkse bijeenkomst maakten we hiervoor een roos uit een servet. YouTube filmpje
Aan de steel bevestigden we een klein gevouwen doosje. YouTube filmpje
Daarin zat een mooie vlinder verborgen. De kinderen namen de bloem mee naar huis om die een plaats te geven bij het Mariabeeld. In de dagen erna zochten ze een gelegenheid om een offertje te brengen als cadeautje voor Maria. Eenmaal volbracht mochten ze het offerdoosje openen, de vlinder eruit halen en aan de buitenkant op het doosje kleven. In het doosje zelf staken ze een briefje met daarop wat ze voor Maria gedaan hadden, hun offertje. Het roosje mochten ze dan terugbrengen naar de kapel en bij het Mariabeeld plaatsen.

Een offertje is altijd een beetje moeilijk voordat je ertoe besluit. Het is niet zo vreselijk terwijl je het brengt, en het is altijd een grote vreugde nadat je het gebracht hebt.

Voorbeelden

  • Een vriendje troosten in plaats van hem alleen te laten staan
  • Papa en mama helpen zonder te mopperen
  • Iets aardigs doen voor iemand die je niet zo leuk vindt
  • Niets terugzeggen als iemand iets vervelends tegen je zegt en Jezus vragen die persoon te helpen
  • Iemand speelgoed geven dat je zelf heel graag hebt
  • Je mond houden als je zin hebt om iemand uit te schelden, in plaats daarvan glimlachen tegen Jezus
  • Je bord leegeten als je er niet zoveel zin in hebt
  • Snoepjes delen
Jezus en Maria zijn heel blij als ergens een kindje een offercadeautje voor hen heeft gedaan. Als ze zo’n cadeautje zien, gebruiken ze het om iemand te helpen die in gevaar is, het moeilijk heeft, in zonde leeft of iets lelijks van plan is.

De kinderen waren onder de indruk dat hun offercadeautjes zo belangrijk zijn.Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman