kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Geschenk van communicanten ’s-Hertogenbosch

Pastorale Eenheid H. Maria en H. Johannes

Door: werkgroep Eerste Heilige Communie

In Den Bosch gebruiken we het project Gods Grootste Geschenk. De laatste jaren staat onze laatste communie les in het teken van Kinderen bidden voor Kinderen. Tijdens de voorbereidingslessen op de communie zijn er verschillende geschenken besproken. De verschillende geschenken die de kinderen van Jezus mogen ontvangen. Dan is het natuurlijk mooi dat de kinderen ook een geschenk kunnen geven uit dankbaarheid.

De communicanten mochten vertellen over hun ervaring met zieke kinderen. Een van de kinderen vertelde dat een jongen bij haar op school twee keer kanker had gehad en daarbij een oog was verloren. En dat hij nu weer helemaal gezond is. Dit is heel mooi om te horen, omdat deze jongen vorig jaar zelf een van onze communicanten was en we met de kinderen veel voor hem hadden gebeden. Via Stichting Kinderen bidden voor Kinderen is ook elders in het land voor hem gebeden.

We hebben ze verteld dat er iets is dat je altijd kan schenken: een gebedje voor een ander. En dan in dit geval speciaal voor zieke kinderen. De kinderen hebben een kaart voor één van de zieke kinderen gemaakt. We hadden enkele namen van zieke kinderen doorgekregen van stichting Kinderen bidden voor Kinderen. Een jongen vroeg: is dit een jongen of een meisje? Hij probeerde zich in te beelden waar het kind van zou houden. Velen probeerden iets te tekenen waarvan dit kind volgens hen zou houden.

Een ander kaart namen ze mee naar huis, met daarop de naam van het zieke kind, om zo iedere avond een Weesgegroet voor dit zieke kind te bidden.

Aan het einde van de les zijn we naar de kerk gegaan om God te bedanken voor het sacrament van de communie. Aansluitend hebben we samen met de ouders gebeden voor alle zieke kinderen waarvoor ons gebed is gevraagd, opdat zij gezond en gelukkig mogen zijn.

Groetjes van de communicanten 2015 van de Sint-Jan en de Lucaskerk in ’s-Hertogenbosch.
Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman