kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Cadeau van Jezus en Maria

Gepubliceerd: 5 juli 2015
door: Geertrui


Juni is de maand van het heilig Hart. Op de derde vrijdag na Pinksteren vieren we het hoogfeest van het heilig Hart van Jezus. Daarom hebben wij in deze bijeenkomst hier rond gewerkt.

We hebben eerst een kapelletje gemaakt met de afbeeldingen van het Heilig hart van Jezus en het Onbevlekt hart van Maria. (met sleuteltje- verwijzend naar het liedje: ‘Is je deur nog op slot’, 2de keer: ‘Is je hart nog op slot’: YouTube filmpje)

Vooraan op het kapelletje kleeft een rood hartje. Dit is ons hartje. Het hartje binnen in het kapelletje is veel mooier. Het is met pareltjes bezet. Dit is het Onbevlekt Hart van Maria. Zo onmetelijk groot als de hemel, zo zuiver als kristal. Een hart dat alleen maar denkt aan troosten, genezen, verrassen, goede ideeën geven... een hart dat nooit leeg of vermoeid is. Zo’n wonderbaar hart dat het een groot geluk is het te bezitten.

Maria vroeg in Fatima aan de herdertjes om zich toe te wijden aan haar Onbevlekt Hart.
Een toewijding is als een ruil. Ik geef Maria mijn hart en in ruil daarvoor krijg ik dat van haar.

Kapelletjes

Op de deurtjes van ons kapelletje staan de teksten:

Maria,
vandaag geef ik U mijn
en neem ik voor mezelf Uw Onbevlekt
opdat dit mij zal leren
om lief te hebben zoals U liefheeft.
Breng mij zo bij het Heilig van Jezus.
Het gebed is de sleutel
van Jezus’ Heilig Hart.
Bid, spreek maar enkel zijn
Naam uit met liefde: ‘Jezus’!
En Jezus’ Hart gaat open en
de genade straalt neer over u.
(Pr. Edward Poppe)

Daarna volgde de toewijding door de kinderen zelf. Ze gaven hun hartje (rond de hals) in ruil voor dat van Maria en Jezus. Hiervoor ontvingen de kinderen een wonderdadige medaille. Deze werd door de priester gezegend en opgespeld.

Daarna baden we de kinderrozenkrans heel speciaal voor onze zieke kinderen en voor de vrede in de wereld. Ook bij het Sacrament hebben wij met onze handen een hartje gevormd. Door dit hartje hebben we naar Jezus gekeken en zo zijn Liefde gevangen en naar ons hart gebracht.Het kapelletje is als het ware een samenvatting van de voorbije maanden: Maria vraagt in Fatima: “Kinderen, help mijn Hart om te overwinnen!”
  1. bidden met het hart, vooral de Rozenkrans (de hartjes op ons kapelletje- de 3 hartjes die we thuis een plaatsje gaven om telkens bij het zien van zo’n hartje even te zeggen: ‘Jezus ik hou van jou, Maria ik hou van jou’)
  2. brengen van kleine offertjes (het bloemetje en vlindertje op ons kapelletje-offercadeautjes voor Maria)
  3. de toewijding aan het Onbevlekt Hart (de afbeeldingen van het H. Hart van Jezus en het onbevlekt Hart van Maria 21 juni)
En Maria zegt: Aan het einde zal mijn onbevlekt Hart overwinnen!

In het kapelletje kunnen de kinderen hun rozenkransje leggen en briefjes met hun offercadeautjes erop geschreven. Telkens als ze een offercadeautje hebben voor Jezus en Maria, mogen ze een klein hartje tekenen op de buitenkant van het kapelletje. Zo wordt het steeds mooier.Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman